prosegur portada buena

Prosegur ha obtingut un benefici net de 19 milions d'euros el primer trimestre de 2020, un 37,7% menys. El resultat net consolidat, descomptant els interessos minoritaris, va ser d'11 milions d'euros, un 47,8% menys. Cal assenyalar que, d'acord amb les normes de comptabilitat (IFRS10.25), Prosegur ha de registrar l'impacte, no recurrent i extraordinari, de la venda del 50% del seu negoci d'Alarmes a Espanya a Telefónica el mes de febrer passat. Així, i principalment a causa d'aquesta operació, Prosegur ha de reflectir comptablement un resultat net consolidat en aquest període de 309,3 milions d'euros. L'operació amb la companyia de telecomunicacions no ha tingut cap efecte sobre la caixa de Prosegur ja que el pagament es va realitzar íntegrament en accions de la compradora.

  • 1,63€
  • -0,49%

Les vendes de Prosegur han obtingut 994 milions d'euros el primer trimestre de 2020, la qual cosa representa un increment del 0,1%. La companyia ha mantingut la tendència positiva en el creixement de les operacions en moneda local, que van progressar un 9,4%. No obstant això, la rendibilitat es veu influïda per la incidència del coronavirus i la taxa de canvi de les divises iberoamericanes.

L'EBITA reportat aconsegueix els 53 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any, un 27,0% menys. Mentre que el marge EBITA es redueix fins al 5,4%.

Quant a la posició financera, Prosegur ha dut a terme iniciatives per protegir la seva posició de caixa i limitar el consum de liquiditat. El flux de caixa operatiu va ser de 22 milions d'euros i representa un ràtio de conversió d'EBITDA en caixa del 25,6%, dins dels paràmetres històrics del grup. Finalment, durant els tres primers mesos de 2020, el deute financer net del grup ha experimentat un increment respecte al tancament de l'any 2019 de 190 milions d'euros, excloent-ne l'impacte de la norma IAS 16, derivat principalment d'operacions de creixement inorgànic al Brasil, Colòmbia, l'Equador i Espanya, i el programa de recompra d'autocartera. El nivell d'endeutament es manté en una ràtio de deute financer net sobre EBITDA de 1,8 vegades.

COVID-19

L'empresa ha dit que el primer trimestre de 2020 ha estat marcat per la incidència del coronavirus. En aquest context, els serveis de Prosegur, tant els de seguretat com els de transport de fons i alarmes, han estat declarats essencials. L'activitat, encara que s'ha reduït, no s'ha aturat, i per això la companyia "reconeix i agraeix l'extraordinari treball que estan duent a terme tots els seus professionals".

Prosegur ha dit que la seva prioritat ara és la seguretat dels seus treballadors i clients. Amb aquest objectiu, ha implantat mesures de prevenció i contenció en línia amb les recomanacions de les autoritats sanitàries. A més, ha incrementat els recursos per a teletreballar i, en aquelles posicions en les quals el teletreball no és possible, ha activat plans de contingència per preservar la salut dels seus professionals. Prosegur ha llançat també plans per a assegurar la continuïtat de negoci i la prestació dels seus serveis en qualsevol escenari. Finalment, l'empresa està implantant un programa estricte de control i reducció de la despesa.

Noticias relacionadas

contador