ep presidentegestamp francisco j riberas
GESTAMP

Gestamp va presentar els seus resultats del tercer trimestre de 2018 aquest dilluns després del tancament del mercat. La companyia va anunciar un benefici net de 31,1 milions, xifra que implica una caiguda del 14% enfront del mateix període de fa un any.

  • 2,80€
  • -0,53%

L'empresa controlada per la família Riberas va explicar que l'ajust comptable realitzat per la hiperinflació a l'Argentina ha restat 3,2 milions d'euros al benefici trimestral.

Els experts de Renta 4 valoren aquest dimarts aquestes xifres i conclouen que compleixen a nivell operatiu, però que queden "molt per sota del que preveu el resultat net a causa de la major despesa financera".

"No esperem impacte significatiu en la cotització, que ha caigut un 20% durant els últims tres mesos. Hem revisat a la baixa les nostres estimacions per tenir en compte un entorn del sector més complex: impacte WLTP, Brexit, desacceleració econòmica, principalment en països emergents, tensions comercials i aranzels i pitjor comportament de les divises emergents", expliquen aquests experts. Renta 4 també baixa el seu preu objectiu sobre Gestamp fins als 7,4 euros des dels 8 euros previs, amb un consell de sobreponderar.

Durant el tercer trimestre, l'EBITDA de Gestamp va augmentar un 11,9%, fins als 196 milions d'euros. Les despeses financeres netes van pujar un 55,2%, fins als 34,3 milions d'euros. Les pèrdues per diferències de canvis van ascendir als 11,4 milions d'euros, enfront dels 2 milions d'euros del tercer trimestre de 2017.

La directiva manté els objectius 2018 operatius (que exclouen divisa) si bé, preveu que el major nivell de CAPEX els portarà a tancar l'any amb un múltiple deute net/EBITDA superior a l'objectiu anterior (al voltant de 2,2x).

Noticias relacionadas

contador