• La rentabilidas aumenta en el último año hasta alcanzar el 5,6% de ROE
  • Unicaja debutó en bolsa el pasado 30 de junio
cbunicaja

Unicaja ha completat aquest dilluns la publicació dels resultats dels bancs cotitzats. L'entitat, que va debutar en borsa el passat 30 de juny, ha obtingut en la primera meitat de l'any un benefici de 86 milions d'euros, la qual cosa suposa un descens del 38% respecte a la primera meitat de l'exercici anterior. Les accions pugen un 12% des del seu debut en el parquet.

  • 1,15€
  • 1,15%

La xifra que llança el resultat net s'ha reduït per una reordenació duta a terme en l'àmbit de les assegurances generals i de vida, explica l'entitat presidida per Manuel Azuaga en el fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). "Sense tenir en compte aquest impacte, el resultat atribuït s'hauria situat en 126 milions d'euros -un 9% menys que l'any anterior", explica el banc.

El marge net d'interessos va disminuir un 2,9% fins als 299 milions d'euros. Els ingressos per comissions augmenten un 5% fins als 109 milions d'euros. Els resultats per operacions financeres cauen un 10% fins als 78 milions. El marge brut va caure en el període un 10,2% fins als 559 milions d'euros. Mentre que el marge d'explotació abans de sanejaments va retrocedir un 18,3% fins als 239,3 milions d'euros. Per contra, els costos operatius descendeixen un 3% fins als 320 milions d'euros. La ràtio d'eficiència ha disminuït des del 56% fins al 53% -millor com més baixa, ja que són costos sobre ingressos-, i la meta és que baixi del 50% en 2020.

Malgrat l'empitjorament d'aquestes variables, va millorar la rendibilitat del banc. El ROE, que mesura la rendibilitat obtinguda amb els recursos propis, va augmentar des del 4,9% al desembre fins al 5,6% al juny. L'indicador s'hauria disparat fins al 8,2% en cas d'eliminar l'impacte de la reordenació de l'activitat de bancaseguros del grup. L'objectiu de l'entitat és superar el 8% en 2020.

El banc també ha millorat la seva ràtio de solvència, mesura per l'indicador de capital fully loaded seguint els criteris de Basilea, que passa de l'11,8% de desembre fins al 12,1% de juny, amb el que compleix ja l'objectiu marcat per 2020 de situar-la per sobre del 12%. La taxa de morositat va disminuir en el mateix període des del 9,8% fins al 8,9%, mentre que la taxa de cobertura de la morositat es va mantenir en el 50%. "El manteniment de la capacitat de generació de resultats del grup i la recent sortida a borsa del banc es tradueixen en un reforçament dels nivells de solvència i de la qualitat de la seva capital", assenyala l'entitat.

Noticias relacionadas

contador