Morgan Stanley, Morgan, Stanley, bancos, estados Unidos

Morgan Stanley va augmentar el seu benefici un 19,6% durant el tercer trimestre en comparació amb el mateix període de l'any anterior gràcies, en part, a les retallades als impostos aprovats pel president dels EUA, Donald Trump, que van engreixar el balanç final, segons ha donat a conèixer el banc.

  • 90,26$
  • 0,20%

L'ingrés net aplicable a Morgan Stanley va augmentar a 2.110 milions de dòlars davant els 1.690 milions del tercer trimestre de l'any passat, mentre que els guanys per acció van ser d’1,17 dòlars, xifra que supera l'estimació dels analistes, que les situaven a l’1,01 dòlars per títol.

Per la seva banda, la xifra de negoci neta de Morgan Stanley entre juliol i setembre va arribar als 9.872 milions de dòlars, un 7,3% per sobre dels ingressos del banc durant el tercer trimestre de l'any passat.

El banc ha explicat que les retallades d'impostos aprovats per Trump, que van entrar en vigència el desembre de l'exercici anterior, estan fent que els bancs dels EUA estiguin registrant guanys inesperades. Tot i que aquesta mesura va ampliar dràsticament el dèficit pressupostari del govern nord-americà, cosa que va fer que el deute nacional superés els 21,5 bilions de dòlars.

Durant els nou primers mesos de l'exercici el banc de Wall Street va obtenir un benefici net atribuït de 6.861 milions de dòlars, un 34,1% més que fa un any, mentre la seva xifra de negoci va augmentar un 10,9%, fins als 31.559 milions de dòlars (27.249 milions d'euros).

"Tot i l'alentiment estiuenca durant el tercer trimestre, reportem uns ingressos sòlids i un increment dels beneficis, cosa que demostra l'estabilitat de la franquícia", ha declarat James P. Gorman, president i conseller delegat de Morgan Stanley.

Les accions de Morgan Stanley registren un repunt pròxim al 2% a la preobertura de Wall Street. Això pot ajudar a revertir la caiguda de les accions del banc, que des que va començar l'any retrocedeixen un 17%. El banc és fins ara l'única entitat de Wall Street que va superar les expectatives dels analistes en els seus tres negocis principals: renda fixa, negociació d'accions i banca d'inversió.

Noticias relacionadas

contador