ep la subgobernadora del banco de espana margarita delgado interviene en la jornada organizada por
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Margarita Delgado, subgovernadora del Banc d'Espanya, s'ha fet ressò del compromís que el president de Govern, Pedro Sánchez, ha fet davant el PNB per fomentar la fusió entre BBVA i Bankia, de què informa aquest dimarts Bolsamanía. La número dos del Banc d'Espanya ha dit que "les fusions han de provenir de les entitat, no les han de decidir les autoritats".

Delgado s'ha mostrat "una mica sorpresa" per la notícia, ja que considera que les operacions corporatives han de partir dels propis bancs. Per fer-ho, haurien de "presentar un pla de negoci que sigui viable i una estructura de governança adequada", a la qual cosa no han procedit aquestes dues entitats, ha recordat.

Bolsamanía publica aquest dimarts que Sánchez s'ha compromès amb el PNB a empènyer una fusió entre BBVA i Bankia amb José Ignacio Goirigolzarri al front, tal com li va exigir el partit nacionalista a l'estiu.

El PNB ha fiat el seu "sí" a Sánchez a una sola carta i ha renunciat a altres peticions a la investidura del socialista com a president de Govern a canvi de retornar a Bilbao la seu social del banc, mudar-hi algunes de les seves principals àrees operatives i que el clan de Neguri recuperi part del seu antic poder, segons fonts a la diana de les negociacions.

Sobre el cas Villarejo, que afecta BBVA, no ha volgut pronunciar-se la subgovernadora i s'ha limitat a assenyalar que "el cas està sota secret de sumari i cal respectar-ho". El jutge podria alçar-lo el febrer, atès que va decidir fa uns dies prorrogar-lo, almenys, un mes més.

"EL CORTE INGLÉS NO HA DEMANAT LLICÈNCIA BANCÀRIA"

En un altre ordre de coses, la subgovernadora ha volgut aclarir que El Corte Inglés no ha demanat llicència bancària per operar com una entitat financera, sinó que només ha decidit ampliar els serveis que ja ofereix la financera que comparteix amb Santander.

"Fins ara es proposa una llista d'autoritzacions, però no ha sol·licitat cap llicència bancària", ha explicat Delgado aquest dimarts en relació amb unes informacions de premsa publicades ahir que afirmaven que el gegant de la distribució volia crear un "banc universal".

contador