villarejo gonzalez bbva portada buena
9,94€
  • -0,08€
  • -0,80%

El Banc Central Europeu (BCE) ha demanat a l'Audiència Nacional que li aporti informació sobre el cas Villarejo i especialment sobre el possible impacte que pugui tenir en BBVA, davant el rebuig de l'entitat a aportar-ne dades. A través d'un escrit, l'organisme europeu sol·licita informació sobre les actuacions judicials i l'abast de les investigacions.

Segons ha pogut conèixer la Cadena SER, el BCE també vol conèixer la possible implicació del banc i les sancions, si s'escau, a les quals es pugui veure sotmès. A més, aclareix que aquestes dades només seran usades per a fins interns, de manera que assegura total confidencialitat respecte a les informacions que rebi, i que únicament vol conèixer les conseqüències que el cas pugui tenir al BBVA.

El BCE destaca que aquest escrit ja havia estat enviat abans al BBVA, però el banc va denegar aportar aquesta informació i va al·legar que la causa es troba sota secret de sumari, que està previst que s'aixequi el proper 4 de febrer.

Cal recordar que BBVA està dins d'aquest cas imputat com a persona jurídica, a més d'alguns dels seus responsables. Entre ells, el llavors president, Francisco González. A l'entitat se li imposen delictes de suborn, revelació de secrets i corrupció per pagar més de 10 milions d'euros a l'excomissari.

Noticias relacionadas

contador