• Canàries i Balears al capdavant en la creació d'ocupació
  • L'augment de la desocupació pel final de la campanya de Nadal es relaxarà al llarg dels propers mesos
ep agricultor
CEDIDA

El 43% de les empreses espanyoles veurà augmentar els seus ingressos de facturació durant el present exercici, tot i que d'aquestes, únicament un terç augmentarà la seva plantilla. Així ho reflecteix un informe d'aquest dilluns realitzat per la filial de crèdit i caució, Iberinform.

"Després d'anys de guanyar competitivitat, les empreses es mostren molt prudents a l'hora de traslladar els increments en la facturació a un augment de la plantilla", relata l'informe. I és que, tot i el gran dada d'ingressos, el creixement en vendes no serà equivalent a la creació d'ocupació, amb prou feines un 15% de les 300.000 empreses enquestades mostrant la seva previsió d'augmentar la seva plantilla. En contraposició, únicament l'1% preveu un retrocés en el seu nombre de treballadors.

En totes les comunitats autònomes, les previsions de creació d'ocupació són més grans que les previsions de descens en el nombre de treballadors, tot i que els percentatges cauen en comparació amb escenaris anteriors, especialment a la Rioja i Navarra (totes dues amb prou feines una previsió d'acceleració del treball del 9%). Per la seva banda, els majors ascensos es preveuen a Balears (25%), Canàries (20%) i Andalusia (18%).

Pel que fa a previsions sectorials, el sector agricultor preveu una evolució positiva de la seva plantilla agregada del 21%, seguit de la construcció amb un 19%, sector serveis un 15% i transport amb un 14%.

CONTINUA LATENT L'ESTACIONALITAT DE LA DESOCUPACIÓ

Les dades d'atur reflectits pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social per al mes de gener van situar els majors augments de la desocupació en dos dels sectors anteriorment esmentats, agricultura i serveis, amb una pujada de 2.417 i 72.468 nous aturats respectivament. El final de la campanya de Nadal genera escenaris com aquest, que al llarg de l'any se suavitzen, fet que preveu l'informe de Iberinform.

En el cas de Balears i Canàries, la situació continua sent positiva, sent les dues úniques comunitats registrant descensos en el nombre d'aturats al gener, i amb les ja esmentades majors previsions de creació d'ocupació.

Noticias relacionadas

contador