ep archivo   nuevas oficinas de edreams odigeo
EDREAMS ODIGEO - Archivo

L'empresa de viatges en línia eDreams Odigeo ha perdut 12,2 milions d'euros al segon trimestre fiscal de l'exercici 2022, finalitzat el 30 de setembre, tot i que s'ha mostrat optimista sobre l'evolució del negoci. Tot i això, ha despuntat gairebé un 10% al Mercat Continu.

  • 6,14€
  • -0,32%

"El resultat net ajustat encara continua presentant una pèrdua de 12,2 milions d'euros, encara que es redueix un 37% davant les pèrdues de 19,3 milions d'euros al segon trimestre de l'exercici fiscal 2021", ha destacat la companyia en nota de premsa.

"Malgrat les contínues restriccions aplicades als viatges, l'efectiu net de les activitats operatives va millorar en 41,2 milions d'euros i es va acabar el trimestre amb un flux de caixa de les operacions positiu de 27,3 milions d'euros, principalment a una entrada de capital circulant de 26,4 milions d'euros al segon trimestre de l'exercici fiscal 2022.

L'entrada es va veure impulsada per l'augment de la demanda de viatges d'oci el setembre del 2021 en comparació amb juny del 2021, així com per l'augment dels ingressos diferits de Prime", ha afegit el grup, que espera que la seva aposta pel servei de subscripció Prime sigui un dels seus principals vectors de creixement als propers trimestres.

El marge sobre ingressos va augmentar un 190% interanual, encara que les restriccions produïdes per la Covid-19 van donar lloc que el marge sobre ingressos Cash se situés un 18% per sota dels nivells previs a la pandèmia a causa d'una demanda més gran de vols de curt ràdi.

El benefici marginal Cash es va situar en 30,7 milions d'euros al segon trimestre de l'exercici. L'EBITDA Cash va assolir els 16,2 milions d'euros, 5,3 vegades l'import del primer trimestre.

L'empresa destaca que "Prime segueix creixent exponencialment, sumant 513.000 nous membres durant l'últim trimestre. Només durant els darrers 6 mesos, ha registrat un milió de nous clients Prime, xifra que demostra l'èxit del model de subscripció".

A més, "per primera vegada des de l'esclat de la pandèmia, el grup estableix previsions amb vista a l'exercici fiscal 2025, amb un augment del marge sobre ingressos Cash de fins, almenys, els 825 milions d'euros; un increment del nombre de subscriptors Prime fins a assolir els 7,25 milions, i la suma d'un EBITDA Cash d'almenys 180 milions d'euros”.

Noticias relacionadas

contador