ep archivo   parque eolico de edp renewables
EDPR - Archivo

EDP Renewables ha obtingut autorització per posar en funcionament el primer projecte híbrid a Espanya, que combina la generació d'energia eòlica i solar en un únic emplaçament. La companyia ha instal·lat més de 25.000 panells solars al costat del parc eòlic de Cruz de Hierro, situat a la localitat de Santa Maria del Cubillo (Àvila), que es connectaran a la mateixa subestació d'aquest.

  • 3,85€
  • -1,06%

La instal·lació és la primera planta híbrida a Espanya que rep autorització d'explotació, així com la segona a la Península Ibèrica, després que EDPR engegués al nord de Portugal el seu primer projecte híbrid a escala mundial.

Actualment, el parc eòlic compta amb 22 aerogeneradors i una capacitat instal·lada de 14,5 MW, i s'hi afegiran 13,8 MWp de potència fotovoltaica instal·lada. En conjunt, produiran més de 58 GWh d'electricitat a l'any, energia suficient per abastir el consum previst al voltant de 17.000 llars de la regió. A més, evitarà l'emissió de més de 24.000 tones de CO2.

Miguel Stilwell d'Andrade, CEO d'EDP Renewables, ha assenyalat que aquest projecte "demostra l'esperit pioner d'EDPR, ja que hem estat la primera empresa a obtenir autorització per explotar aquests projectes a Espanya i Portugal". Alhora, ha destacat que l'híbrid ajuda que a la companyia maximitzi "la generació d'energia de les dues tecnologies, incrementant l'estabilitat de la xarxa i garantint un subministrament constant d'energia".

Mitjançant aquest projecte, la companyia pretén "aprofitar l'ús de les infraestructures existents per maximitzar la producció d'energia neta", i per això la hibridació és "una de les formes més eficients" d'incrementar la producció renovable sense necessitat d'ampliar la xarxa elèctrica i "reduint el termini per a la posada en operació".

Noticias relacionadas

contador