edpr parque eolico
edpr

El benefici net d'EDP Renewables al primer trimestre es va mantenir estable als 65 milions d'euros enfront del mateix període del 2022, amb un creixement de l'EBITDA compensat pels costos financers. En concret, l'EBITDA va pujar fins als 448 milions d'euros, un augment del 14%.

  • 14,88€
  • 0,95%

Els ingressos van assolir els 706 milions d'euros, amb un creixement del 24% en comparació amb el primer trimestre del 2022. Aquests resultats han estat recolzats per un augment de l'11% en la generació d'electricitat i una millora del preu mitjà de venda gràcies a la dinàmica positiva del mercat, que va veure's afavorida per les noves PPA, el roll over de les cobertures (dates de venciment més llargues per als contractes actuals) i l'actualització de les taxes d'inflació.

Els costos operatius van augmentar un 19%, amb l'impacte dels clawbacks a Polònia i Romania, comptabilitzats en els costos operatius, i més costos després de l'augment de més d'un 10% de la plantilla.

El deute d'EDP Renewables va disminuir 135 milions d'euros en comparació amb desembre del 2022, però va augmentar 600 milions d'euros interanualment, xifra que reflecteix el creixement de la inversió en projectes que contribuiran a accelerar la transició energètica a les quatre regions on opera l'empresa: Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Àsia-Pacífic i Europa.

El primer trimestre del 2023, la inversió bruta d'EDPR va pujar fins als 1.000 milions d'euros, amb més del 80% del seu Capex invertit a Europa i Amèrica del Nord, cosa que reflecteix el creixement de la companyia amb 1,7 GW de capacitat afegida interanual i 5 GW de capacitat renovable en construcció a data de març, diversificada entre geografies i tecnologies.

Durant el mateix període, l'empresa va aconseguir captar 1.000 milions d'euros mitjançant una ampliació de capital per finançar parcialment el pla de negoci actualitzat, l'objectiu del qual és augmentar en uns 17 GW la capacitat renovable fins al 2026.

A més, EDP Renewables continua avançant amb el seu Pla de Negoci 2023-2026 per liderar la transició energètica mitjançant una acceleració de la inversió i un creixement sostenible.

EDPR va anunciar recentment el programa Scrip Dividend, que proporciona una opcionalitat més gran als accionistes en termes d'ingressos. Les accions d'EDPR passaran a ser exdrets el 9 de maig i els accionistes podran optar entre rebre noves accions alliberades (1 nova acció alliberada per cada 75 drets d'incorporació), rebre un import de 0,265 euros per dret d'incorporació o combinació d'ambdues opcions el 26 de maig del 2023.

contador