l action edf volatile apres l annonce d une montee de l etat a 100 du capital

Électricité de France (EDF) s'ha disparat a la borsa després de conèixer-se que França pagarà 8.000 milions d'euros per adquirir el 16% del gegant elèctric que encara no controla.

EDF

  • 12,00€
  • 0,00%

Segons una informació de Reuters, aquesta quantitat podria pujar fins als 10.000 milions d'euros. Després de conèixer aquesta notícia, els títols d'EDF s'han disparat a la borsa un 5,96% i s'intercanvien ara per 10,23 euros. Durant els darrers cinc dies, els drets de l'elèctrica han repuntat per sobre del 30%.

Enmig d'una aguda crisi energètica a Europa, l'executiu de Macron vol que l'empresa sigui propietat de l'estat per mantenir sota control les factures de les llars gal·les, alhora que s'impulsen grans inversions en energia nuclear per reduir la dependència de les importacions del país veí.

Cal destacar que el febrer passat, Macron va anunciar la construcció de sis nous reactors EPR de nova generació, amb l'opció de construir-ne vuit més, fins al 2050. "L'Estat assumirà les seves responsabilitats per garantir la capacitat de finançament d'EDF a curt i mitjà termini", va assegurar aleshores el cap d'Estat.

La producció nuclear d'EDF va representar el 69% de la producció d'electricitat a França el 2021, però Bloomberg destaca que aquest any caurà a mínims de les últimes tres dècades i no es recuperarà del tot fins al 2023. “Això es deu a les revisions i reparacions de petites esquerdes en canonades clau en una dotzena de reactors, combinades amb el manteniment regular i les parades per repostar en altres unitats”, assenyala la companyia.

D'altra banda, el ministre d'Economia francès, Bruno Le Maire, va dir la setmana passada que el president i el director general d'EDF, Jean-Bernard Levy, que va prendre el timó de la companyia el 2014, deixarà el càrrec.

Noticias relacionadas

contador