ebro foods

Durant el segon semestre del 2020, Ebro Foods va materialitzar la venda de part del negoci de pasta a Amèrica del Nord per un import de de gairebé 315 milions d'euros dels quals va repartir posteriorment un dividend extraordinari de 298.500.000. Els experts de Renta 4 esperen un nou dividend extraordinari el 2021, que tindria diferent quantia en funció de si ven o no Panzani, la seva filial francesa de pasta.

  • 16,10€
  • -0,25%

"Com hem pogut comprovar en les últimes operacions de venda rellevants realitzades per Ebre (pasta Amèrica del Nord, negoci làctic i negoci de sucre), la companyia sempre s'ha decantat pel repartiment d'un dividend extraordinari significatiu davant la impossibilitat de trobar una alternativa d'inversió amb els suficients nivells de rendibilitat exigits i a preus que justifiquin l'operació. Des de Renta 4 no descartem el pagament d'un altre dividend extraordinari el 2021", expliquen aquests analistes en un informe publicat avui.

El passat mes de novembre, diversos mitjans van publicar el possible acostament de Rothschild a Ebre per analitzar una hipotètica venda de Panzani davant l'interès de diversos inversors en el sector. Tot i que el posicionament de Panzani a França és "excel·lent" i que, de moment, no hi ha una competència voraç, els elevats múltiples que s'estan pagant en operacions similars poden decantar el Consell a valorar una venda parcial d'aquest negoci, reconeixen des Renta 4.

Si finalment es realitzés aquesta operació de Panzani, aquests analistes estimen que el que es vendria és el negoci de pasta seca i Ebre es quedaria amb la pasta fresca, el negoci de salses i les marques d'arròs. "Les nostres estimacions d'EBITDA per al potencial negoci en venda podria rondar als 60 milions d'euros. L'EBITDA total de Panzani superaria els 100 milions", calculen.

L'import del dividend extraordinari seria al voltant dels 100 milions d'euros si només es materialitza l'anunciat en l'actualitat, és a dir, la venda del negoci restant de pasta a Amèrica del Nord, mentre que ascendiria a la franja dels 450-500 milions si es produís finalment la venda del negoci de pasta seca de Panzani.

En el cas de vendre Panzani, assumeixen aquest dividend i també 150-200 milions d'euros per a la reducció de deute i altres 150-200 euros per realitzar adquisicions.

"Estimem que els preus actuals de cotització no descompten les bones previsions de la companyia per 2021 ni el potencial pagament d'un altre dividend extraordinari. Reiterem la nostra recomanació de 'sobreponderar', amb un preu objectiu de 22,5 euros per acció", conclouen aquests analistes.

contador