ep archivo - oficinas de ebay en california estados unidos
CODY ROGERS - Archivo

eBay se suma a l'onada d'acomiadaments a les tecnològiques i ha anunciat que acomiadarà 500 treballadors, xifra que representa el 4% de la seva plantilla. La companyia ha remès una comunicació a la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès) informant de la seva decisió.

La mesura es produeix com a conseqüència de la "situació macroeconòmica a tot el món" i amb l'objectiu d'"invertir i operar millor perquè puguem continuar tenint èxit", ha explicat l'entitat.

"Per crear un creixement sostenible a llarg termini per a eBay, necessitem evolucionar la nostra organització a mesura que avancem cap al següent pas en la nostra estratègia, centrada a impulsar el creixement, construir un mercat fiable, empoderar els entusiastes i sembrar noves tecnologies per al futur ", ha assenyalat davant de la SEC.

La companyia californiana informarà els treballadors afectats a les pròximes 24 hores, tot i que ha especificat que en alguns llocs, "les notificacions són propostes subjectes a consulta segons ho exigeixi la llei".

"Les accions estan dissenyades per enfortir la nostra capacitat d'oferir millors experiències d'extrem a extrem als nostres clients i per oferir una innovació més gran en tota la nostra plataforma. També ens ajuden a assegurar-nos que ens estem concentrant on podem tenir un impacte més gran, incloent-hi "l'expansió de les categories d'enfocament, la creació d'experiències fiables i la inversió en noves tecnologies", ha subratllat.

L'anunci d'eBay marca l'última ronda d'acomiadaments a la indústria tecnològica, després que Zoom anunciés els seus plans per retallar al voltant de 1.300 llocs de treball aquest dimarts. Al gener, Google va anunciar que acomiadaria més de 12.000 treballadors, mentre que Microsoft va xifrar els cessaments en 10.000 i Salesforce, en 7.000 treballadors.

contador