easyjet

La fallida de Thomas Cook és un dels grans titulars que deixa aquest dimarts. I dues companyies ho celebren especialment: Ryanair i EasyJet. Segons Berenberg, ambdues són les més ben posicionades per fer-se amb el negoci que l'absència de la touroperadora deixa.

Les dues registraran "una demanda més forta" i és que Thomas Cook representava un 1,5% dels seients d'easyJet i Ryanair, segons l'anàlisi de l'alemanya.

Però compte, Ryanair no depèn directament que a Thomas Cook li vagi bé. La seva major exposició és el grup de la marca Condor, que segueix en peu. Amb tot això en compte, Berenberg reitera la recomanació de 'comprar' a EasyJet i eleva el preu objectiu des de les 1.150 lliures esterlines fins a les 1.260 lliures.

Les Illes Canàries, les més mal parades. L'arxipèlag és el destí espanyol més danyat per la fallida de Thomas Cook. A les Canàries, el 20% dels turistes són gestionats per l'operadora de viatges britànica, el tancament de la qual provocarà la cancel·lació de 745.150 places aèries previstes fins a agost de 2020, sent-ne Tenerife l'illa més afectada.

Amadeus, una altra gran damnificada. Els analistes expliquen que l'afecta de forma indirecta, principalment per l'impacte que pugui suposar a curt termini en l'activitat del trànsit aeri a Europa.

Noticias relacionadas

contador