• Numis ha retallat la seva previsió de benefici abans d'impostos per 2017
  • Els ingressos per passatger han baixat un 8,2%, fins a les 51,64 lliures
les-attaques-en-europe-plongent-easyjet-dans-l-incertitude

L'aerolínia britànica EasyJet es desploma un 8% al FTSE 100 de la borsa de Londres, després de presentar uns resultats del seu primer trimestre fiscal (octubre-desembre) que han estat mal rebuts pel mercat.

  • 5,71£
  • 2,37%

IAG

  • 2,07€
  • 3,60%

La caiguda de la lliura al mercat de divises després del Brexit ha impactat els resultats de EasyJet, una de les principals aerolínies 'low cost' que operen a Europa. El mal comportament de EasyJet està 'contagiant' a la resta del sector europeu d'aerolínies. Per exemple, IAG, matriu d'Iberia i British Airways, lidera les pèrdues en l'IBEX, en caure un 3%. A Alemanya, Lufthansa cau un 1% i també és un dels valors més a la baixa del Dax.

Els experts de Numis assenyalen que "l'escenari operatiu i de preus roman complicat". A més, afirmen que "la caiguda de la lliura i l'impacte del fuel" han impactat el compte de resultats en 35 milions de lliures. En aquest escenari, han retallat la seva previsió per al benefici abans d'impostos fins a 360 milions de lliures des dels anteriors 400 milions.

Segons explica Easyjet en un comunicat, el nombre de passatgers ha pujat un 8,2%, fins a 17,4 milions, gràcies a una pujada del 8,6% en la seva capacitat, fins a 19,3 milions de seients. Els ingressos van augmentar unn 7,2%, fins a 997 milions de lliures.

No obstant això, una de les variables que estan penalitzant els inversors és que els ingressos per passatger han baixat un 8,2%, fins a 51,64 lliures. Carolyn McCall, consellera delegada, ha comentat que "Easyjet ha aconseguit uns sòlids resultats en el primer trimestre, malgrat un complicat escenari operatiu i de preus".

Noticias relacionadas

contador