ep manifestacion duro felguera
EUROPA PRESS

Duro Felguera ha aconseguit finalment el que esperava amb la seva ampliació de capital: aconseguir més de 125 milions d'euros necessaris per a la seva viabilitat. La companyia va donar a conèixer la notícia aquest dilluns, després del tancament del mercat, i els seus títols es disparen a aquestes hores del dimarts un 8% (encara que ha obert amb alces de gairebé el 21%).

  • 0,57€
  • 3,64%

La companyia va concloure aquest dilluns a la tarda la tercera volta de la seva ampliació, abans d'hora, en la qual va aconseguir recaptar més de 80 milions d'euros.

'Bolsamanía' va avançar durant la passada jornada que Fidentiis assegurava que hi havia inversors disposats a posar els 76,8 milions d'euros que encara quedaven per recaptar en la tercera volta de l'ampliació. A última hora de la tarda, ja amb el mercat tancat i després de finalitzar la tercera volta, Duro Felguera comunicava que el volum total de propostes de subscripció de les accions havia estat de més de 3.018 milions, representatives del 64,83% de l'ampliació de capital.

Aquest mateix dilluns la companyia havia conclòs també la segona volta de l'ampliació, amb la qual havia recaptat 48,92 milions d'euros, el 38,91% del total. S'esperava que des del tancament del mercat i fins a les 9:00 hores del dimarts, continués la tercera volta, encara que aquesta es va tancar abans en aconseguir superar el 100%. En concret, el 103,74% del total, 4.830 milions d'accions, per un import efectiu total de 125,712 milions d'euros, segons va comunicar ahir la pròpia companyia.

D'aquesta manera, Duro Felguera aconsegueix el seu objectiu, un augment de capital de 4.656 milions d'accions ordinàries de 0,01 euros d'import nominal, més una cosina d'emissió de 0,017 euros per acció. Segons ha afegit la companyia, aquest resultat suposa que les accions en circulació prèvies a l'ampliació de capital, 144 milions d'accions, han quedat reduïdes al 3% del capital social de Duro Felguera.

A pesar que el fet rellevant remès a la CNMV aquest dilluns no ho indicava, fonts consultades per 'Bolsamanía' apunten al fet que TSK, històric rival de Duro Felguera a Astúries, ha entrat en l'ampliació de capital adquirint un 2,25%, la qual cosa es tradueix en una inversió de 2,82 milions d'euros.

contador