• L'enginyeria va comunicar que el seu refinançament ja compta amb el suport del 75% dels seus creditors
ep logo duro felguera
CEDIDA

Duro Felguera es dispara més d'un 14% aquest dilluns al Mercat Continu. L'enginyeria asturiana reacciona al mercat després del seu comunicat, remès dissabte a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què afirmava que portaria a terme l'ampliació de capital de 125 milions d'euros de la qual depèn el seu refinançament.

  • 0,62€
  • 6,90%

La companyia va assegurar que més del 75% dels seus creditors recolzava la seva proposta de refinançament, que serà abordada pel consell d'administració durant la propera reunió.

Els analistes de Sabadell reconeixen que és una notícia positiva que pot "garantir la seva viabilitat"

Els analistes de Banc Sabadell asseguren que és una notícia "positiva", perquè "la reestructuració reduiria el nivell d'endeutament fins a uns 85 milions d'euros i garantiria la seva viabilitat". Així mateix, recorden que "la companyia fa més d'un any que està treballant per atreure socis a una futura ampliació de capital que aniria acompanyada d'una reestructuració del deute en curs de negociació".

Dins de la proposta de refinançament, s'emetran bons convertibles en dues classes "A" i "B", amb un termini màxim de cinc anys que seran subscrits i desemborsats per les entitats financeres, entre les quals s'inclou Santander, Sabadell, Caixa Bank i Bankia, mitjançant la conversió de deute per 233 milions d'euros.

"Els dos instruments s'atorgaran a les entitats subscriptores, com únic recurs davant de la societat, la conversió en accions de nova emissió, quan es produeixin els supòsits de conversió i en els terminis establerts", afirma al seu fet rellevant. El límit màxim conjunt de conversió en capital social de Duro Felguera serà del 6% per a les obligacions de la classe "A" i el 29% per a les obligacions de la classe "B".

La companyia així mateix realitzarà una ampliació de capital de 125 milions d'euros en la seva proposta de refinançament. "Prèviament i immediata anterior a l'ampliació de capital, es realitzaria una operació d'ajust patrimonial i, d'acord amb el que preveu el refinançament en curs, un ajust de deute que acabarà fixant el deute a nivells sostenibles a l'entorn de 85 milions d' euros, amb una data de venciment a cinc anys, i línies d'avals per a nous projectes per un total de fins a 100 milions d'euros", destaca la companyia al seu comunicat.

Duro Felguera apunta que, com a resultat de les operacions anteriors i d’expenses del resultat final de l'ampliació de capital, les operacions previstes garantirien l'estabilitat i viabilitat futura de la companyia així com el manteniment del major nombre de llocs de treball possible.

Noticias relacionadas

contador