dominos pizza
3,39£
  • -0,05£
  • -1,57%

La major pizzera al Regne Unit, la nord-americana Domino’s Pizza, ha rebaixat aquest dimarts les seves previsions de beneficis per a tot l'any. La seva reacció en el parquet no s'ha deixat esperar i ja es deixa més d'un 6% en l'FTSE 100.

La filial britànica de restaurants de menjar ràpid s'enfronta, a més, a la incertesa de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea amb tot el que això pot comportar per al seu negoci.

Amb tot, la matriu nord-americana de la companyia ha anunciant que espera invertir en altres mercats europeus però ha reconegut que això acabarà impactant en els seus beneficis a curt termini. Precisament, les vendes del grup a escala internacional han crescut un 1,6% durant l'últim trimestre de 2018.

"Els nostres negocis internacionals tenen un significatiu potencial a llarg termini, tot i que a hores d'ara estem patint especialment a Noruega", ha destacat el conseller delegat de la matriu, David Wild.

De tornada al Regne Unit, les vendes del grup s’hi van elevar un 4,5% fins al 30 de desembre de 2018, impulsades especialment per les comandes realitzades a través de telèfons intel·ligents.

Els analistes de Liberum asseveren que "aquesta retallada d'entre el 2% i el 3% pesarà sobre les accions del grup després que el rendiment de l'empresa a escala internacional s'hagi deteriorat". Per tant, recomanen vendre les accions del grup per "la falta de visibilitat dels guanys del que hauria de ser una companyia fiable".

contador