ep mickey mouse en disneyland paris
DISNEYLAND PARIS - Archivo

La crisi del coronavirus també ha arribat als mons de fantasia de Disney. La factoria del ratolí animat ha anunciat l'acomiadament de 28.000 treballadors als EUA pel tancament forçat dels seus parcs i els límits de capacitat imposats per afrontar la pandèmia.

  • 112,77$
  • -1,01%

Els negocis de Disney que es veuran afectats per aquest reajustament van des dels parcs temàtics als seus creuers, passant per les seves botigues minoristes.

Disney ha afirmat que del total d'acomiadaments, el 67% són treballadors a temps parcial. "Per molt dolorós que sigui prendre aquesta acció, és l'única opció viable que tenim a la llum del prolongat impacte de la Covid-19 en el nostre negoci", lamenta Josh D'amaro, president de la divisió de parcs de Disney.

Els parcs i instal·lacions d'oci de la companyia donaven feina a més de 100.000 persones abans de la pandèmia, però això no inclou a les línies de creuers i altres divisions. En conjunt, la seva força de treball era de 223.000 al final de l'últim any fiscal, que va acabar al setembre de 2019.

La crisi de Covid-19 va tancar els parcs de Disney a tot el món. Encara que els centres turístics d'altres zones han reobert les seves portes -inclosa Florida, al juliol-, Disney encara no ha rebut l'autorització per a reiniciar les operacions als seus dos parcs temàtics d'Anaheim, Califòrnia.

Davant això, D'Amaro ha assegurat que l'empresa amb seu a Burbank, Califòrnia, havia intentat aguantar el màxim de temps possible abans de fer permanents les retallades, però que, després de set mesos amb alguns negocis encara tancats, la companyia no ha tingut una altra alternativa.

Noticias relacionadas

contador