• Seguirà amb un lloc al màxim òrgan de govern de la companyia com a conseller no executiu
  • Les accions de la companyia es deixen més d'un 2% al Mercat Continu
ep angel antoniovalle
EUROPA PRESS

Acacio Rodríguez, conseller independent de Duro Felguera, ha estat nomenat nou president de la companyia en substitució d'Ángel Del Valle, que va presentar ahir a la nit la seva dimissió durant una reunió extraordinària del consell d'administració, han informat a Europa Press fonts coneixedores del relleu. Les accions cauen més d'un 2% al Mercat Continu.

  • 0,60€
  • -0,83%

Del Valle seguirà ocupant un seient al màxim òrgan de govern de la companyia com a conseller no executiu, en representació de la família Arrojo, que ostenta gairebé el 24,4% del capital de l'enginyeria asturiana a través d'Inversions Somió.

Amb el nomenament de Rodríguez, promogut pel consell d'administració de Duro Felguera, es pretén d'una banda complaure la banca creditora, que considerava Del Valle un obstacle per al refinançament de l'empresa, i de l'altra, apostar per un nou model de lideratge per encarar la reestructuració de la companyia.

Del Valle seguirà ocupant un seient al màxim òrgan de govern de la companyia com a conseller no executiu

A mitjans d'aquest mes, la banca creditora va donar 'llum verda' a la renovació d'avals a la companyia per un import de 31 milions d'euros, cosa que permetrà a la companyia asturiana continuar amb la seva activitat fins a finals d'any.

En concret, un cop desbloquejats els avals, la companyia i els bancs creditors, entre ells Santander i Sabadell, tenen de termini fins al pròxim 15 de gener per refinançar el seu deute, tal com recull l'acord d'espera ('standstill') subscrit entre les dues parts.

Al tancament de setembre, el deute net de l'empresa presidida per Antonio Del Valle se situava als 267.600.000 d'euros, un 5,6% més que durant els nou primers mesos de 2016. En paral·lel, Duro Felguera està immersa en la recerca de nous socis o inversors disposats a injectar-hi capital per fins a 150 milions d'euros i en el seu pla de desinversions d'actius, com la venda de la seva seu a Madrid.

Duro Felguera va registrar unes pèrdues d’11,5 milions d'euros al tancament del tercer trimestre, davant el benefici de 1,5 milions d'euros Durant el mateix període de l'any anterior.

La societat ha explicat que la seva activitat, tant a nivell comercial com operatiu, s'està veient afectada negativament pel seu procés de refinançament. En concret, assenyala que la falta de disponibilitat de línies de risc està limitant la nova contractació i dificultant l'avanç dels projectes en cartera.

La contractació del grup va pujar als 547.800.000 d'euros entre gener i setembre, fet que va suposar un increment del 70,6% respecte al mateix període de fa un any; mentre que les vendes van disminuir un 0,4%, fins als 478.800.000 d'euros. A Espanya, la caiguda en les vendes va ser del 31%, fins als 44,7 milions d'euros.

Per la seva banda, el benefici brut d'explotació (EBITDA) va caure un 87%, fins als 2,9 milions d'euros, a causa de la disminució de les vendes en les línies de mining & handling (-34%) i de fabricació (-31,3%), així com les diferències negatives de tipus de canvi de 6,3 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador