ep archivo - dependienta de supermercado dia
DIA - Archivo

Les accions de la cadena de supermercats DIA s'enfonsen un 9% aquest dilluns, seguint en línia amb el que ha passat la setmana passada, després d'haver revelat dijous passat que portarà a la seva junta general d'accionistes el proper 31 de maig l'ampliació de capital de fins a 1.028 milions d'euros, el doble de l'import anunciat inicialment, a un preu d'emissió de 0,02 euros per cada nova acció (0,01 euros de valor nominal i 0,01 euros de prima d'emissió per cada nova acció).

Dia

  • 0,01€
  • 0,78%

Per executar aquesta ampliació, la companyia emetrà i posarà en circulació 51.387.555.100 noves accions per un import efectiu de 0,02 euros per acció, en dos trams separats de compensació de crèdits i aportacions dineràries, amb reconeixement del dret de subscripció preferent i previsió de subscripció incompleta, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'execució de l'ampliació de capital començarà una vegada aprovada durant la junta general d'accionistes que se celebrarà aquest mes de maig, després que a finals de març el grup millorés l'acord que va aconseguir a passat mes de novembre amb el seu accionista de referència LetterOne, DEA Finance i els seus creditors sindicats, per reforçar en major mesura la seva estructura de capital a llarg termini.

Així, la companyia ampliarà capital per fins a un total de 1.028 milions d'euros. D'aquesta quantitat, segons ha precisat el grup, 769 milions d'euros provenen de la conversió de deute en fons propis i 259 milions d'euros d'un tram de caixa per als accionistes minoritaris que vulguin acudir a l'ampliació.

L'operació, que s'espera que es tanqui a principis del tercer trimestre, reduirà el palanquejament de DIA en un 60%, enfortirà la seva solvència i millorarà la seva liquiditat, segons ha subratllat l'empresa, que no haurà d'afrontar venciments significatius de deute fins a finals de 2025.

Segons ha ressaltat el grup, aquesta operació suposa una "nova injecció de liquiditat", que accelerarà el procés de transformació de la companyia, que des de juliol de 2019 ha rebut més de 1.600 milions d'euros. Addicionalment, l'operació inclou l'extensió del venciment del préstec sindicat de 902.400.000 del 31 de març de 2023 al 31 de desembre de 2025 per part dels creditors sindicats.

Es modifiquen, a més, els termes i condicions dels bons de 2023 per import de 30,8 milions d'euros no adquirits per DEA Finance per estendre el seu venciment d'abril de 2023 a no abans del 30 de juny de 2026.

Noticias relacionadas

contador