dia supermercado almacen
DIA

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -2,27%

DIA no para de pujar. La cadena de supermercats acumula un repunt de més del 60% durant les dues últimes sessions. I ho fa després de subscriure íntegrament l'ampliació de capital de 605.500.000 d'euros, tal com va informar la pròpia companyia a la CNMV al tancament del mercat de dimecres.

Els experts del sector ja van assegurar després de conèixer la notícia que es tracta d'una notícia positiva per al valor. Amb tot, van recordar que aproximadament el 83% de l'import total de l'ampliació estava assegurat per LetterOne.

"En tot cas, això no canvia la nostra opinió sobre el valor, on seguim pensant que la visibilitat del negoci és molt limitada així com la del seu Pla de Transformació a cinc anys, en què de moment tan sols es coneixen les grans línies d'actuació i no s'han quantificat objectius de mitjà termini", han assenyalat aquest dijous els experts de Banc Sabadell.

La cadena de supermercats va perdre 504 milions d'euros fins al setembre.

Aquesta xifra multiplica per més de deu les pèrdues de 45,8 milions registrades de gener a setembre de l'any passat. A més, les vendes netes han baixat un 7,4%, fins als 5.083 milions d'euros; i l'EBITDA ajustat s'ha reduït fins als 48,3 milions d'euros des dels 291.200.000. Finalment, l'EBIT ha estat negatiu en 356.600.000 d'euros.

"Al llarg dels primers nou mesos de l'any, la companyia s'ha vist impactada per una sèrie de factors, principalment durant el primer semestre, que han contribuït de manera negativa al resultat que ha llançat una pèrdua neta atribuïble de 504 milions d'euros", va explicar DIA al seu comunicat.

Noticias relacionadas

contador