ep supermercado dia
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,57%

DIA ha pujat un 39,28% després d'informar aquest dimecres al tancament de mercat que s'ha subscrit íntegrament l'ampliació de capital de 605.500.000 després d'haver aconseguit durant el segon tram una acceptació d'aproximadament el 74% i haver adjudicat durant el període discrecional entre inversors institucionals el 25,95% restant. D'aquesta última -equivalent a 48,5 milions- LetterOne ha subscrit aproximadament el 77%, fet que l'ha portat a elevar la seva participació en el grup fins al 74,82% (enfront del 69,76% abans de l'ampliació).

Els experts assenyalen que la notícia és positiva. No obstant això, recorden que aproximadament el 83% de l'import total de l'ampliació estava assegurat per LetterOne.

"En tot cas, això no canvia la nostra opinió sobre el valor, en què seguim pensant que la visibilitat del negoci és molt limitada així com la del seu Pla de Transformació a cinc anys, on de moment tan sols es coneixen les grans línies d'actuació i no s'han quantificat objectius de mitjà termini", assenyalen els experts de Banc Sabadell.

SEGUEIX LA CONTROVÈRSIA

La caiguda de DIA i la seva compra per part de LetterOne segueix fer butllofes. La idea que el rus Mikhail Fridman (LetterOne) ha tingut molt a veure en l'enfonsament de l'empresa per després comprar-la més barata segueix aquí. Aquesta sospita -que ha generat la indignació dels accionistes de DIA, que han vist com els paguen pels seus títols moltíssim menys del que en el seu dia van pagar per ells- segueix aquí, i augmenta per la imputació del propi Fridman per la caiguda d'una altra companyia, el Grup Zed.

El cofundador de la companyia d'inversió Blackbird, Marc Ribes, parlava aquest dijous al seu twitter de l''Operació Fridman' a DIA. "El major tauró que ha trepitjat la borsa espanyola. S'ha fet amb DIA per 4 duros. Ha aconseguit enfonsar l'empresa, per acomiadar treballadors, renegociar el deute i quitança. Fer-se amb el control, estafar 170MM € + els minoristes i ara els exclourà de borsa", denuncia aquest expert.

Noticias relacionadas

contador