foto antonio coto
DIA

DIA ha tancat amb una pujada del 2,13% a l'IBEX-35 aquest dilluns. La distribuïdora d'alimentació va tancar la sessió de divendres fregant els seus mínims històrics i és un dels valors més exposats a la pressió baixista el 2018.

Dia

  • 0,01€
  • 0,00%

Divendres passat, DIA va tancar als 1,85 euros i la meitat de la sessió, el valor reculava un 3,6% i amenaçava amb perdre suports i anar-se'n als 1,43 euros. La companyia està sent objecte, a més, de l'especulació duta a terme per UBS des de finals d'agost. El banc suís va passar de controlar gairebé un 6% de la distribuïdora, a només un 0,293%.

La distribuïdora d'alimentació acumula una caiguda del 57% el 2018

Des del passat 29 d'agost, UBS ha comprat i venut el 5% o el 6% del capital de la cadena de supermercats fins a dues vegades.

Això és un moviment totalment inusual en el capital d'una empresa espanyola cotitzada i que pel que sembla està reportant grans beneficis als traders del banc suís, d'aquí la seva repetició a curt termini.

Les accions de DIA acumulen una caiguda del 57% el 2018 i les posicions baixistes sobre el valor han repuntat a principis de setembre fins al 21,53% del capital des del 20,85% anterior. La volatilitat de les seves accions ha obert la gana dels traders com els d'UBS, que han pres el valor com una de les seves apostes favorites per especular a curt termini.

Noticias relacionadas

contador