cbdia supermerc

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 3,17%

DIA (+8%) ha anunciat aquest dimarts l'acord per dur a terme una sèrie de modificacions en les seves línies de finançament amb els creditors. Així ho ha comunicat la cadena de supermercats a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Entre aquestes, es troba el pacte amb la banca per prorrogar el crèdit sindicat i, sobretot, en vigílies de la celebració de la seva Junta aquest mateix dimecres.

Concretament, la distribuïdora d'alimentació n’ha acordat cinc modificacions. D'una banda, "l'extensió del venciment ordinari de tots els trams de finançament sindicat existent fins al 31 de març de 2023".

Els accionistes de DIA trien entre l’'ensurt' de Fridman i la 'mort' del Consell

De l'altra, "l'obligatorietat de procedir a l'amortització anticipada del finançament sindicat existent no més tard del 21 d'abril de 2021 per venda d'actius no estratègics (entre els quals es troben Max Descompte i Clarel) per un import no inferior a 100 milions d'euros".

A més, DIA ha acordat "l'obligatorietat de refinançar els bons existents amb venciment el 2021, amb caràcter previ a aquest venciment i de forma que s'estengui el mateix a una data no anterior a l’1 de gener de 2023".

Respecte a la ràtio financer assistent, la cadena informa que "es calcularà a partir del 31 de desembre de 2020" i, per això, el grup "haurà d'haver obtingut un EBITDA igual o superior a 174.000.000 d'euros en cada període de 12 mesos que finalitzi el 31 de desembre de 2019 i el 30 de juny de 2020".

Finalment, DIA informa sobre la modificació de "l'obligatorietat de transferir un nombre d'establiments comercials que representin almenys el 60% de l'EBITDA Restringit a una filial operativa participada indirectament al 100% per DIA". Pel que fa als terminis previstos per a aquesta operació, la cadena de supermercats assenyala el 30 de juny de 2019 com a termini màxim per convocar i sotmetre'l a l'aprovació de la seva Junta el 15 d'agost.

A LA VIGÍLIA DE LA SEVA JUNTA

DIA abordarà aquest dimecres una junta decisiva per al seu futur durant la qual els accionistes hauran de triar entre el pla proposat pel consell d'administració, liderat per Borja de la Cierva, i el plantejat per LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhail Fridman i propietària del 29% de la cadena de supermercats.

Després de conèixer les modificacions pactades amb la banca i a l'espera del desenllaç de la junta d'accionistes, els títols de DIA han pujat més d'un 5% a les 10.00 hores i s'han col·locat als 0,61 euros, per sota dels 0,67 euros oferts per LetterOne en la seva OPA.

Noticias relacionadas

contador