ep el consejero de dia espana ricardo alvarez presenta la transformacion digital de dia
Fernando Sánchez - Europa Press

La cadena de supermercats DIA segueix apostant per la transformació digital i ho ha posat de manifest amb el llançament de la seva nova aplicació que permet fer una compra completa i en tres clics des del mòbil, integrant tots els avantatges del ClubDia.

Dia

  • 0,01€
  • -0,75%

"La nova app de Dia constitueix una autèntica plataforma omnicanal que uneix els canals de venda físics -una xarxa amb més de 2.300 botigues a Espanya- i canals digitals -pàgina web i app- i integra els avantatges personalitzats de ClubDia perquè els clients, siguin on siguin, tinguin al seu abast productes de qualitat a preus assequibles”, ha explicat la companyia.

Amb aquest llançament la cadena reforça el seu canal en línia, que no ha deixat de créixer durant els últims anys, passant d'una cobertura del 52% el 2021 a més del 84% el 2023. Actualment, gràcies al seu comerç electrònic, DIA ofereix cobertura a més de 35 milions d'habitants a Espanya i dona servei, a més, al 93% dels municipis de menys de 10.000 habitants.

La nova app uneix en un mateix dispositiu tots els canals de venda (físic i en línia) podent consultar en temps real productes, el fulletó, tots els teus tiquets i factures, així com repetir comandes o gaudir de descomptes especials tant en les compres a la botiga com a la web de la companyia.

Entre les noves funcionalitats destaca un motor de cerca millorat. Per desenvolupar-lo, la companyia s'ha recolzat a la IA a través de l'anomenat "machine learning" per habilitar una cerca intel·ligent i oferir la possibilitat de buscar per veu, agilitzant, sens dubte, el procés de compra. A la mateixa línia, l'aplicació recorre a la geolocalització amb un cercador de botigues que ofereix informació detallada sobre els serveis, horaris, comentaris i ubicació dels establiments DIA.

Una altra de les novetats que presenta l'app és el seu nou moneder "Wallet" (moneder electrònic) en què es podran anar acumulant tots els descomptes per bescanviar-los tant en compres físiques com en línia.

"A més, per al 2024 la companyia té previst invertir 50 milions d'euros en promocions i descomptes exclusius per als clients de l'app Dia, una recompensa a la fidelitat i una mostra més del compromís de Dia amb l'estalvi de les famílies", ha avançat l'empresa.

L'aplicació, dissenyada de manera íntegra per l'equip de Grup DIA, ha estat desenvolupada de manera nadiva a IOS i Android i dissenyada per reduir l'espai que ocupa al telèfon. Disponible per al públic des del juny passat, ja compta amb més de 2,5 milions de descàrregues, i des del seu llançament la quantitat de comandes a través de l'app s'ha multiplicat per deu.

"A DIA som conscients que la transformació digital és un repte indispensable a què s'enfronta qualsevol companyia que vulgui créixer en el futur. Després de tres anys de transformació integral de tota l'empresa, el llançament d'aquesta nova app simbolitza, a través de la tecnologia, el nostre compromís amb el client, que se situa al centre del nostre negoci", ha afirmat Ricardo Álvarez, CEO de DIA Espanya.

contador