dia supermercado almacen
DIA

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,56%

El 'dia D' de l'ampliació de capital de DIA ha arribat. La junta general extraordinària d'accionistes de la cadena de supermercats ha aprovat l'ampliació de capital per 605.500.000 d'euros recolzada per LetterOne. El mercat anticipava aquest resultat i el valor manté les seves caigudes del 4% amb què va iniciar la sessió.

Es dona així la llum verda a una 'operació acordió', consistent en la reducció d'un capital de 56.020.000 d'euros mitjançant la disminució del valor nominal de les accions per compensar pèrdues, a la qual posteriorment seguirà l'ampliació de capital mitjançant l'emissió de 6.055,5 milions d'accions ordinàries a un preu de 0,10 euros.

D'aquest import, 0,01 euros corresponen al valor nominal, mentre que els 0,09 euros restants representen la prima d'emissió. Aquesta emissió es durà a terme en dos trams diferents, un de compensació de crèdit i un altre en aportacions dineràries.

L'ordre del dia d'aquesta junta estipula que aquest augment de capital entra dins del procés de refinançament i recapitalització de l'empresa. Per la qual cosa, LetterOne ha avançat 490 milions a DIA a través de la subscripció de dos préstecs participatius que ja es troben disposats en la seva totalitat, a causa de les necessitats immediates de liquiditat de la companyia.

contador