ep stephan ducharme nuevo presidente ejecutivo del grupo dia
DIA - Archivo

DIA ha avançat les seves vendes del tercer trimestre abans de publicar els seus resultats complets l'11 de novembre. Les vendes netes del període van augmentar un 2,5%, fins als 1.679 milions d'euros i enfront dels 1.638 milions del mateix període de fa un any. Les vendes comparables ('like-for-like') es van incrementar un 6,3%.

Dia

  • 0,01€
  • 0,78%

DIA ha continuat amb la seva trajectòria positiva durant el tercer trimestre i en l'acumulat de l'any, gràcies als continus esforços de transformació que s'han dut a terme i que s'han centrat en l'oferta millorada de frescos als clients", ha afirmat Stephan Ducharme, president executiu.

"Els nivells reduïts de turisme internacional durant la temporada alta de vacances, que ha estat visible en el nivell de trànsit a les botiga, no han tingut un impacte material en el nostre acompliment anual fins avui a Espanya i Portugal, ja que s'ha mantingut un increment en el nivell de la cistella mitjana i continuem amb el nostre propòsit de convertir-nos en l'oferta de proximitat triada pels clients".

"Ens dóna suport l'acompliment positiu de les vendes a Amèrica Llatina, ja que tots dos mercats ofereixen unes sòlides vendes netes en moneda local. En particular, el Brasil continua beneficiant-se de la millora en la cadena de subministrament i de l'operativa en botigues, així com del desplegament de la nova estratègia comercial. L'acompliment de l'Argentina continua sent sòlid, malgrat el context macroeconòmic complicat en què es troba immers el país", ha explicat DuCharme.

LES VENDES PUGEN UN 5% A ESPANYA

Les vendes netes a Espanya van augmentar un 4,9% en el tercer trimestre, fins als 1.101 milions des dels 1.050 milions. Les vendes comparables es van incrementar un 7,6% al país. DIA ha indicat que a Espanya continua la tendència positiva malgrat comptar amb un 8% menys de botigues i dels efectes estacionals negatius d'aquest període.

A Portugal, les vendes netes van pujar un 4,2% (163 milions), i al Brasil i l'Argentina van caure un 15,8% (233 milions) i van pujar un 17,3% (181 milions), respectivament. En aquests tres països, les vendes comparables van augmentar un 1,1% i un 17,5% i van caure un 3,5%, respectivament. DIA ha explicat que les vendes al Brasil es van veure impactades per una devaluació del real brasiler del 30% durant el període, i que a l'Argentina l'entorn macroeconòmic ha estat "desafiador".

En els nou primers mesos de l'any, les vendes netes del grup van augmentar un 2,2% (fins als 5.194 milions des dels 5.082 milions) i les vendes comparables un 7,9%.

Noticias relacionadas

contador