• El potencial alcista a 12 mesos per al valor és del 25% sobre el preu de mercat
  • Els seus càlculs indiquen que DIA cotitza encara amb un 20% de descompte sobre els seus competidors
ep ricardo curras
Ricardo Currás, conseller delegat de DIAEUROPA PRESS

Els analistes de Macquarie han reiterat el consell de sobreponderar sobre DIA i la seva valoració de 7 euros per acció en considerar que l'acció encara està "barata" i que les pors del mercat sobre la competència de Mercadona són "exagerats".

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

Les accions de DIA cauen un 1,9%, fins a 5,56 euros per títol, de manera que Macquarie estima un potencial alcista a 12 mesos del 25% sobre el preu de mercat. "Malgrat oferir el millor comportament dins del seu sector, pensem que les accions encara ofereixen valor", argumenten aquests analistes, ja que els seus càlculs indiquen que DIA cotitza encara amb un 20% de descompte sobre els seus competidors.

Sobre l'evolució del negoci a Espanya, Macquarie maneja bones perspectives i anticipa que el creixement de les vendes comparables continuarà durant els propers trimestres, davant els dubtes del mercat en aquest sentit. A més, aquesta empresa assenyala que les pors de la competència de Mercadona són "exagerats".

En la seva opinió, DIA compta amb diversos factors per defensar el seu model de negoci, com la rendibilitat en augment de la seva plataforma de supermercats, millors condicions de compra gràcies al seu acord amb Eroski i altres eficiències en marxa. "No pensem que Mercadona estigui sent més agressiu del que és habitual. Al fons, la seva oferta està sent més 'premium' per diferenciar-se de DIA i LIDL", afirmen aquests experts.

Finalment, Macquarie considera que la presentació de DIA davant els inversors que tindrà lloc a Londres el proper 21 de juny pot donar visibilitat a la companyia i reduir els temors dels analistes. L'empresa té el major percentatge d'inversors baixistes de la borsa espanyola, cosa que no acaba de quadrar amb la visió positiva sobre el valor de molts analistes fonamentals.

Noticias relacionadas

contador