dia supermercado sede

Fa ara un any, el magnat rus Mijaíl Fridman prenia el control accionarial del grup de supermercats DIA, després d'una oferta de compra (OPA) no exempta de polèmica. Un canvi de gestió que va comportar un gir en l'equip directiu. Aquest dimecres, la companyia de supermercats ha fet públic el seu informe de retribucions de 2019, on hi figura quant van cobrar els seus anteriors gestors per no passar a la competència després del seu adéu al grup de distribució.

Dia

  • 0,01€
  • -1,55%

L'informe de retribucions recull que els dos últims consellers delegats de DIA abans de l'arribada de Fridman, Antonio Coto i Borja de la Cierva, van percebre en total gairebé un milió d'euros per no anar-se'n a la competència.

En concret, De la Cierva va percebre com a "pacte de no competència post-contractual", segons indica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'equivalent a set mesos de remuneració fixa. És a dir, 353.850 euros.

Per part seva, el seu antecessor, Antonio Coto, va percebre en 2019 l'equivalent a dotze mensualitats. En el seu cas, 606.600 euros, segons el desglossament que ha remès la companyia al supervisor. Aquest últim va ocupar només quatre mesos el càrrec, fins a finals de 2018. De la Cierva va ser-hi al capdavant fins a la transició amb l'equip de Fridman ara fa un any.

La gestió de De La Cierva està sent examinada amb lupa, perquè a la fi de 2019, el jutge de reforç del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Alejandro Abascal, va admetre a tràmit la querella presentada per la Plataforma d'Afectats de Dia contra la companyia i 13 persones físiques. Entre elles, de la Cierva, Coto i el predecessor de tots dos, Ricardo Currás, a qui Anticorrupció ja ha demanat imputar.

DIA indica a la CNMV que ni Coto ni De la Cierva van cobrar el 2019 cap mena d'indemnització, excepte la citada clàusula de no competència.

Pel que fa a la retribució conjunta del consell d'administració de DIA durant 2019, la companyia ara dirigida per Karl-Heinz Holland (a qui a l'estiu va aprovar una pujada de sou del 400%) va percebre en el conjunt de 2019 més de 3,2 milions d'euros. D'aquests, 1,8 milions van correspondre a Holland.

Un any abans, el 2018, la retribució total del consell de DIA va ser de 3,89 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador