ep economiaempresas- fitch confirmarating bbb con perspectiva estable de telefonica
EUROPA PRESS - Archivo
7,15€
  • -0,10€
  • -1,38%

Els experts del banc alemany Deutsche Bank han retallat el preu objectiu de Telefónica Deutschland fins als 3,40 euros des dels 4,80 euros previs. Tot i així, segueixen veient un potencial proper al 40% per la filial alemanya de Telefónica, que cotitza a nivells de 2,5 euros, i consideren que s'han aclarit les incerteses i que és moment de comprar.

"La incertesa ha mantingut allunyats els inversors, però ara estem en un moment en què probablement obtindrem claredat sobre l'estratègia de l'operadora Drillisch, obtindrem una orientació concreta sobre el dividend de Telefónica Deutschland... A més, el resultat de l'arbitratge de Drillisch hauria de conèixer en breu i el negoci minorista de Telefónica Deutschland continua millorant-se", expliquen aquests experts.

NOVETATS AL BRASIL

Telefónica és també notícia aquest dijous perquè Reuters ha publicat que l'operador brasiler Oi estaria mantenint converses per a la venda del seu negoci mòbil. Segons la notícia, estaria buscant obtenir més de 10.000 milions de reals (2.200 milions d'euros) i entre els candidats es cita Telefónica, TIM (Telecomo Itàlia), AT&T i un operador xinès.

Els experts de Sabadell diuen que la venda de l'actiu mòbil d'Oi a operadors ja presents al país seria molt positiva de cara a consolidar el sector. "Entenem que les possibles ofertes que vinguin de la mà de Telefónica o TIM serien superiors a les de qualsevol altre oferent gràcies a les sinergies que n'extrauria, encara que l'operació quedaria pendent d'aprovació reguladora", expliquen aquests analistes.

En el cas que Telefónica es fes amb la totalitat de l'actiu mòbil i a la valoració comentada, suposaria un increment del deute financer del +6%, però tindria un impacte en valoració superior al 5% per les sinergies, afegeixen aquests analistes.

El negoci de Telefónica al Brasil representa el 23% de l'EBITDA i el 21% de l'EV.

Noticias relacionadas

contador