deutsche post
38,88€
  • 0,04€
  • 0,10%

Deutsche Post ha anunciat l'adquisició de l'empresa de transport marítim Hillebrand Group per 1.500 milions d'euros en efectiu com a part d'una estratègia per reforçar les seves operacions logístiques principals.

L'operació es produeix en un moment en què l'escassetat de capacitat de transport -tant marítim com aeri- ha disparat els costos d'enviament a tot el món, i la pandèmia de coronavirus també ha prolongat els temps d'espera a causa de la falta de mà d'obra i de les interrupcions del trànsit.

Deutsche Post, un dels majors grups logístics del món, ha dit que espera que aquest negoci de ràpid creixement contribueixi als guanys des del primer dia.

"L'adquisició de Hillebrand és una oportunitat única perquè Deutsche Post afegeixi serveis de transport marítim d'alta qualitat amb fortes característiques de marge i alta generació de flux de caixa", ha declarat la responsable financera, Melanie Kreis.

La compra de Hillebrand, que va generar 1.400 milions d'euros en ingressos durant els últims 12 mesos i s'espera que envïi mig milió de contenidors aquest any, es pagarà amb l'efectiu disponible, ha avançat Deutsche Post.

Els experts de Banc Sabadell afirmen que aquesta és una notícia positiva que és coherent amb els missatges de la companyia de realitzar adquisicions de nínxol amb encaix estratègic a llarg termini. "Deutsche Post va generar 2.500 milions d'euros de liquiditat excedent el 2020 i preveiem que sigui superior a 3.000 milions d'euros per any a partir de 2023, per la qual cosa veiem aquesta compra compatible amb la continuació del programa de recompra d'accions", expliquen des del banc.

contador