ep archivo - grifols y mondragon se alian para desarrollar tecnologia aplicada al sector salud
GRIFOLS - Archivo

Els experts de Deutsche Bank retallen aquest dimarts amb força el preu de Grifols fins als 10 euros des dels 18 euros anteriors i reiteren el consell de mantenir. El banc ha pres aquesta decisió després d'actualitzar previsions abans de la publicació dels seus resultats del tercer trimestre i a la llum de les últimes notícies sobre la demanda col·lectiva de donants als Estats Units.

  • 9,91€
  • -0,14%

"Actualitzem les estimacions per al tercer trimestre abans de la publicació de resultats el proper 8 de novembre. El resum és que augmenten modestament els ingressos, però això es veu compensat amb escreix per la moderació dels marges, que porta a una modesta retallada del EBITDA", anticipen.

Aquesta rebaixa de Deutsche Bank es produeix després de la de Barclays d'aquest dilluns (va baixar el preu fins a 8 euros des de 16 euros i va reiterar el consell d'infraponderar). Segons Barclays, l'elevat palanquejament de la companyia, juntament amb la preocupació més gran per la competència "és probable que retardin qualsevol recuperació de les seves accions".

Grifols va caure amb força a la borsa divendres passat per les notícies sobre una demanda col·lectiva de 54.000 donants als EUA. Al mercat s'especula que aquesta podria superar els 500 milions de dòlars, mentre que la companyia, sense entrar a aportar xifres, va dir divendres que no necessita fer provisions per cobrir-ne el possible impacte.

La farmacèutica està patint molt a la borsa aquest any, amb caigudes acumulades de més del 50% que la situen com el segon pitjor valor de l'IBEX el 2022, només per darrere de Fluidra. L'elevat deute de l'empresa és un dels aspectes que preocupen més al mercat.

A finals del mes passat, Grifols va enviar un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en què anunciava més esforços de comunicació per fer arribar millor al mercat els seus plans, i explicava que està buscant "alternatives estratègiques" per reduir la deute.

"El Consell està avaluant diverses alternatives estratègiques per assolir aquest objectiu, millorant alhora el flux de caixa de la companyia. El Consell també assenyala que, el 31 d'agost del 2022, la companyia tenia efectiu i línies financeres no utilitzades per un total de més de 1.300 milions d'euros", detallava.

Els experts creuen que els dubtes i la pressió es mantindran fins que la farmacèutica concreti aquestes mesures per reduir el deute.

Noticias relacionadas

contador