• Apunta que el deute d'Enagás creixerà aquest any un 10,2%

Enagás va presentar ahir els seus resultats. Va registrar un benefici de 269.100.000 d'euros en el primer semestre, un 25,6% més respecte al mateix semestre de 2016 gràcies a la seva participació del 45,5% en la xilena GNL Quintero. Deutsche Bank ha reiterat totes les seves previsions per al que queda d'any i li atorga un potencial a les seves accions del 9% des dels 23,8 euros que cotitza aquest dimecres fins als 26 euros, atès que l'empresa que presideix Antonio Llardén va reiterar durant la seva conferència amb analistes tots els seus objectius per a l'any.

  • 13,87€
  • 0,65%

L'entitat alemanya apunta que els ingressos de la companyia de transport de gas natural es quedaran als 1.322 milions d'euros enfront dels 1.159.000 amb què va tancar l'any passat, de manera que guanyaria un 14% més que el 2016.

Deutsche Bank assenyala que el deute d'Enagás creixerà aquest any un 10,2%, fins als 594 milions d'euros. Però recorda a l'informe que l'empresa va rebre recentment la confirmació de qualificació de crèdit per S&P en A- (grau d'inversió alt), encara que la perspectiva va passar d'estable a negativa. L'empresa se sent molt còmoda amb aquesta qualificació forta. A l'actualitat el 80% del seu deute és a tipus fixos sense cap tipus de venciment del seu deute fins al 2022.

Un altre dels potencials que veuen els analistes del banc en Enagás és que la demanda de gas a Espanya s'incrementa un 6,5%, impulsada per un creixement del 4,3% en la demanda convencional de clients industrials i residencials, mentre que la demanda del sector elèctric va pujar gairebé un 20%. La tendència observada en el creixement de la demanda de gas durant els últims tres anys és superior al 3%.

Enagás també espera que el dèficit acumulat en els aranzels de gas puguin recuperar-se per complet el 2024. Actualment hi ha algunes negociacions en curs a nivell polític, per titulitzar els 300 milions de dèficit de tarifes de gas al llarg de 2017. "Això requerirà garantia en el procés regulador, encara que el procés pot ser llarg", comenta Deutsche Bank a l'informe.

Deutsche Bank també es refereix al gasoducte de Perú, en què Enagás està treballant amb el Govern peruà per defensar el seu interès i recuperar la seva inversió al més aviat possible.

Noticias relacionadas

contador