• El banc d'inversió alemany reitera la seva qualificació de "mantenir" per a les accions d'Inditex
  • La caiguda de l'euro afavorirà al benefici de l'empresa
zara tienda compras

Els propers resultats d'Inditex s'acosten. El gegant tèxtil publicarà els comptes corresponents al seu tercer trimestre fiscal el proper 14 de desembre i, donat el consistent resultat presentat en el segon trimestre, els analistes esperen que l'empresa continuï amb aquesta tendència. Des de Deutsche Bank han realitzat un informe analitzant la situació de l'empresa i, de moment, manté el seu preu objectiu en 33 euros per acció.

  • 45,34€
  • 1,43%

La major empresa de l'IBEX encara la recta final de l'any amb els seus tercers resultats trimestrals. Fins ara, Inditex ha mostrat una gran fortalesa pel que fa als seus competidors i cada vegada que presenta els seus comptes millora la xifra de vendes. Els analistes dels diferents bancs d'inversió coincideixen en el model de negoci desenvolupat per la marca com una de les claus per a aquest creixement i el consens d'analistes li atorga un preu objectiu de 36,55 euros.

INDITEX S'APROFITARÀ D'UN EURO MÉS FEBLE

Des de Deutsche Bank assenyalen que “aquest trimestre no hauria de veure's afectat considerablement per l'efecte albira”. A més, esperen que el benefici per acció (BPA) hagi accelerat el seu creixement entre agost i octubre. No obstant això, les accions d'Inditex cotitzen aquest dijous en 31,5 euros, prop del preu objectiu que li atorguen els analistes de Deutsche, per la qual cosa prefereixen deixar la seva recomanació a “mantenir”.

Per a aquest tercer trimestre esperen un important creixement dels beneficis aprofitant la feblesa de l'euro

Per a aquest tercer trimestre esperen un important creixement dels beneficis, aprofitant la feblesa de l'euro. Durant el primer semestre fiscal, els resultats es van veure afectats per una divisa europea més forta enfront de les monedes dels seus principals mercats, i això es va notar en els seus comptes. Gràcies a aquesta caiguda de la pressió monetària, els analistes de Deutsche Bank esperen que l'empresa aprofiti per augmentar el benefici brut d'explotació (EBIT) i preveuen un benefici net de 2.241 milions d'euros pels nou primers mesos de l'any.

BON POSICIONAMENT PER ARRENCAR BÉ 2017

Deutsche Bank espera que el grup tèxtil reiteri els seus objectius de marges per al segon semestre, recolzats en un entorn d'estabilitat cambiaria. Aquesta situació deixa marge a l'empresa per continuar amb el seu objectiu d'obertura de tendes anual, encara que des del punt de vista dels analistes de la signatura alemanya, això ja està descomptat en el preu.

Per al proper any, Deutsche Bank preveu que Inditex augmenti el seu benefici net fins als 3.256 milions d'euros, des dels 2.874 previstos per 2016. A més, el flux lliure de caixa pràcticament es doblegarà per als propers anys a causa de la forta inversió de 2014 i 2015, augmentant la capacitat de maniobra per a l'empresa.

contador