fridman

La cadena de supermercats DIA ha assenyalat en la conferència amb analistes, després de la publicació dels resultats, que el seu màxim accionista ha proposat dos membres per al seu consell d'administració. El fons Letterone del magnat rus Mikhaïl Fridman, que compta amb el 25% de la companyia, suggereix el nomenament de Stephan DuCharme i Karl-Heinz Holland com els seus representants a la cadena espanyola.

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

Karl-Heinz Holland va ser conseller delegat del grup alemany Lidl durant més de sis anys i responsable de la gran expansió de la marca durant la seva etapa de major creixement. Holland va treballar per a la cadena alemanya durant 23 anys i ara ocupa el càrrec d'assessor d’L1 Retail, la branca d'inversió en distribució de Letterone.

Per la seva banda, Stephan DuCharme és l'encarregat de dirigir L1 Retail. L'executiu va ser president no-executiu del consell d'administració d’X5 Retail des del 2012, la cadena líder de supermercats a Rússia amb un model similar al de Mercadona, i CEO de la cadena russa fins el 2015. DuCharme va ser el referent del canvi estratègic de la companyia per convertir-se en l'executiu del sector minorista rus de més prestigi després del creixement sense igual d’X5.

Amb aquest moviment, Fridman aposta per tenir una participació activa en la gestió de DIA. Aquesta decisió es consensuarà a la junta d'accionistes que estudiarà elevar el nombre de consellers a 12 des de dels 10 actuals. La proposta de Letterone ha animat la cotització de DIA. Les accions de la cadena de supermercats han passat del fanalet vermell de l'IBEX 35, a liderar el selectiu espanyol amb pujades properes al 3%.

D'altra banda, el director executiu de Portugal i Corporatiu de Serveis, Amando Sánchez Falcó, i el conseller delegat, Ricardo Currás, han informat de la creació d'un Comitè Estratègic amb cinc membres per analitzar el full de ruta de la companyia. "Cal debatre acostaments molt sofisticats i per això hem decidit que persones del nostre consell, que estaran molt pròximes a la direcció general, han d'elaborar més sobre els diferents reptes que té una empresa com la nostra ara. No decidirà l'estratègia que es farà al consell sinó que proposaran els temes a tractar durant les reunions del consell".

DIA BUSCA UNA NOVA ESTRATÈGIA

Durant la presentació de resultats, Ricardo Currás, conseller delegat de DIA, indica que "2017 ha estat el primer any que no hem assolit els nostres objectius des que vam sortir a borsa el 2011. Els resultats han estat per sota de la previsió que vam donar a l'octubre pel fet que la inversió en preu ha estat més gran de la que inicialment estimàvem", assenyala el comunicat de la companyia emès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMNV).

Currás remarca la caiguda dels marges en aquest resultat. "La nostra decisió de mantenir el lideratge en preus a Espanya ha impactat en els nostres marges, que no han pogut ser compensats pels esforços en estalvi de costos i beneficis provinents de les nostres aliances comercials". Unes declaracions que poden vaticinar un canvi d'estratègia i que pot ser liderat per l'equip de Fridman.

Noticias relacionadas

contador