ep deutsche bank 20181130180203
DEUTSCHE BANK

Deutsche Bank ha assumit 1.600 milions de dòlars de pèrdues en bons. El banc alemany va dur a terme aquesta operació en el període previ a la crisi financera de 2008 i la xifra, per si sola, quadruplica el benefici registrat per l'entitat en tot 2018.

  • 15,01€
  • -0,62%

Segons informa 'TWSJ', en l'operació va estar implicat Berkshire Hathaway, l''holding' inversor de Warren Buffett. En 2007, el banc va adquirir una cartera de bons públics municipals.

Per a assegurar-se davant un possible impagament dels municipis en qüestió, Deutsche va comprar a Berkshire, la signatura de Buffett que entre altres coses aglutina a una asseguradora, un segur 'antidefaults'. En el cas que els bons fessin fallida, aquesta assegurança cobriria les pèrdues.

No obstant això, una dècada després de dur a terme la transacció, els directius del banc alemany continuaven retardant la decisió d'assumir que una part d'aquesta cartera de bons havia fet fallida, per la qual cosa l'assegurança contractada no podia entrar en acció i Deutsche es va acabar anotant les pèrdues en 2016.

Un portaveu del banc alemany va assegurar al 'TWSJ' que "advocats i auditors aliens al banc van revisar l'operació i van confirmar que estava en línia amb les pràctiques comptables".

ADÉU A TRES ANYS DE PÈRDUES

El banc alemany va anunciar el passat 1 de febrer que deixava enrere els seus números vermells. La signatura germana venia de registrar unes pèrdues de 751 milions d'euros en 2017 i la direcció de Deutsche ha informat que proposarà al seu consell el repartiment d'un dividend de 0,11 euros per acció a càrrec de l'exercici de 2018.

El president de l'entitat, Christian Sewing, va afirmar que "el retorn als beneficis demostra que Deutsche Bank va pel bon camí". Sewing a més obre la porta al fet que en 2019 "continuarem retallant costos i invertirem en creixement", per la qual cosa "incrementarem substancialment la nostra rendibilitat".

Noticias relacionadas

contador