deoleo portada aceite

Deoleo posa fi a tots els litigis oberts contra alguns dels seus antics administradors i altres persones relacionades amb aquests gràcies a que ha aconseguit una sèrie d'acords extrajudicials, segons ha informat la companyia aquest divendres a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Això suposa que després de completar-se aquests acords, s'assegura el cobrament efectiu d'unes quantitats per un import net estimat d'entre 8 i 12 milions d'euros.

  • 0,22€
  • 0,00%

Les seves accions cauen aquest divendres al voltant d'un 12%, aquestes pèrdues són menors de les que ha sofert durant sessió en la qual s'ha arribat a deixar més d'un 30%.

El fabricant d'olis mantenia oberts diversos litigis de naturalesa penal per suposats delictes de diferent naturalesa enfront dels anteriors president i conseller delegat, Jesús Ignacio Salazar Bello i Raúl Jaime Salazar Bello, respectivament, així com enfront d'altres persones i entitats propietat o controlades per aquests, que es tramitaven en la Sala penal de l'Audiència Nacional.

A més, de manera complementària a aquests processos d'índole penal, Deoleo mantenia diverses reclamacions econòmiques enfront dels responsables dels delictes presumiblement comesos. Igualment, la companyia era objecte de reclamacions econòmiques plantejades per entitats de crèdit que pretenien la responsabilitat de l'empresa per actes dels seus antics administradors, "de tot això Deoleo ha estat informant en els seus comptes anuals i informes semestrals", segons expliquen.

Es retiren totes les reclamacions econòmiques que existien contra la companyia

En la Informació Privilegiada remesa a la CNMV, Deoleo assenyala que la revisió de tals procediments judicials ha posat de manifest, d'una part, la realitat d'unes expectatives de cobrament remotes, donada la pràctica insolvència dels antics administradors de la societat. També, les grans dificultats de cobrament derivades de l'existència de múltiples procediments concursals, tant dels propis querellats com de les societats propietat o controlades per aquests, que dificultarien enormement la recuperació efectiva dels imports reclamats judicialment a través d'una sentència condemnatòria, tot això amb un elevat cost, econòmic i en temps, en els múltiples procediments.

D'una altra part, ha posat de manifesta l'exigència de les entitats creditores amb les quals s'està negociant la reestructuració financera de la Societat, en el sentit de concloure aquesta situació de manera que s'eliminin totes les possibles contingències per reclamacions i les incerteses associades a aquestes.

Tot això ha motivat que, coincidint amb la data prevista del començament de la vista del judici oral relatiu als procediments penals, s'hagin completat una sèrie d'acords aconseguits amb la totalitat de les persones i entitats que eren part dels diversos plets penals i civils, en virtut dels quals Deoleo s'assegura el cobrament efectiu d'unes quantitats per un import net estimat d'entre 8 i 12 milions d'euros, en funció del valor de realització últim d'alguns actius que seran transmesos per paga de la societat.

Així mateix, Deoleo anuncia que es donen per conclosos tots els procediments judicials pendents relacionats amb els antics gestors de la societat i es retiren totes les reclamacions econòmiques que existien contra ella. Aquests acords, al seu torn, permeten afrontar l'última fase de negociació dels diversos contractes en els quals es documenta i executa el refinançament del grup actualment en curs, de manera que pugui complir-se amb el calendari de tancament estimat.

Noticias relacionadas

contador