ep el presidente y consejero delegado de deoleo ignacio silva
EUROPA PRESS

Deoleo està pujant aquest dilluns amb força a la borsa (+11,58%) davant el suposat interès de diverses empreses per comprar la companyia. Segons publica El Economista, Acesur, Dcoop i Borges licitaran per Deoleo per crear un gegant de l'oli d'oliva. Això després que el fons CVC Capital Partners, accionista majoritari de l'oliera, hagi contractat Lazard per sondejar el mercat i preparar la venda de Deoleo.

  • 0,22€
  • 2,28%

Cal recordar que quatre anys i mig després de la finalització del procés de reestructuració (19 de gener de 2021), o abans si es dona un canvi de control en Deoleo -sempre que el deute sostenible (242 milions) hagi estat repagat-, els socis de Deoleo Holding (titulars del 20% o més del capital social) podran sol·licitar al Consell d'Administració de Deoleo UK que iniciï un procés de venda de les participacions de Deoleo Holding o de tot el negoci i actius de Deoleo Holding, a través de una venda privada, una oferta pública de venda, liquidació o altres mecanismes.

El Economista afegeix que, tot i que encara no hi ha data per a la presentació de les ofertes, fonts pròximes a la companyia han confirmat l'interès per participar en el procés d'Acesur, l'empresa propietària de La Española i Coosur, que ja té un 5% del capital; la cooperativa Dcoop i Borges.

Al sector hi ha expectació per si Migasa, que comercialitza marques com Ybarra o Musa, també es planteja finalment participar, encara que avui la companyia ni ha estudiat ni ha mantingut converses sobre això, afegeix El Economista.

"Notícia esperada pel mercat que podria tenir impacte positiu en la cotització del valor. Cal recordar que la banca va bescanviar part del deute per equity en el moment de la reestructuració a un preu equivalent a 0,59 euros per acció", comenta César Sánchez-Grande, analista de Renta 4.

Noticias relacionadas

contador