ep productosdeoleo 20190405172110
DEOLEO/JOSE LUIS MARTINEZ VARELA - Archivo
0,22€
  • 0,00€
  • -0,91%

La junta de Deoleo ha aprovat la reestructuració de la companyia, una operació que porta els minoritaris a perdre tota la seva inversió i que ha estat defensada pels responsables de l'oliera com "l'única alternativa per salvar" l'empresa de la fallida. Els títols de la companyia, tremendament volàtils des que va arrencar l'any, celebren la notícia amb fortes pujades del 14%.

"És un procés indispensable, el grup no pot pagar el deute que se li venia a sobre el setembre, de 60 milions d'euros", ha al·legat el president i conseller delegat del grup, Ignacio Silva, que ha qualificat la situació d'"insostenible" .

Durant la junta han pres la paraula diversos accionistes minoritaris -alguns d'ells ja han demandat judicialment a la signat per mostrar la seva indignació per la gestió de Deoleo durant els últims anys i criticar la reestructuració, que en la pràctica deixa a zero les seves participacions si no van a l'ampliació de capital.

En concret, s'ha sotmès a l'aprovació de la junta d'accionistes una 'operació acordió' per compensació de pèrdues, la segregació del patrimoni en el marc del seu procés de reestructuració de deute de 575 milions d'euros i la liquidació de Deoleo preferents, entre altres punts.

La companyia propietària de marques d'oli com Koipe o Carbonell ha donat 'llum verda' a aquesta operació que comportarà la reducció del capital a zero per a la compensació de pèrdues i un augment de capital simultani per un import de 50 milions d'euros amb l'objectiu de restablir l'equilibri patrimonial i obtenir fons per al repagament de part del seu deute.

Noticias relacionadas

contador