deoleo portada
0,21€
  • 0,00€
  • -1,39%

El president de Deoleo, Ignacio Silva, ha defensat aquest divendres a la junta extraordinària d'accionistes durant la qual s'han aprovat mesures clau per a la viabilitat de la companyia, que si aquestes no es portessin terme l'oliera es veuria abocada a la fallida. "Avui és un dia clau" per al projecte de tirar endavant l'empresa, ha afirmat. "Una fita que ens permetrà salvar del que, en un altre supòsit, hagués estat la seva necessària dissolució", ha afegit.

Silva ha apuntat que les mesures que han tirat endavant aquest divendres dotaran Deoleo de "l'estructura financera necessària per poder executar el seu pla de negoci durant els propers cinc anys".

Deoleo ha aprovat la reducció del capital social a zero i un augment de capital de 50 milions d'euros. El fons CVC, que controla el 56,4% d'oliera, subscriurà fins a 40 milions de l'ampliació. La resta serà subscrit pels altres grans accionistes de la companyia: Fundació Bancària Unicaja (8,98%); CaixaBank (4,99%) i Kutxabank (4,84%). Els 50 milions de l'ampliació es destinaran a amortitzar el deute.

Aquestes mesures deixen als accionistes minoritaris sense res -llevat que decideixin acudir a l'ampliació. Per compensar-, la junta ha aprovat també l'emissió de garanties a favor d'aquests.

"Es tracta d'una solució que els permetrà potencialment participar dels beneficis que la reestructuració aporta a la companyia, mantenint drets econòmics per un 10% i concedint-se aquests sense cap cost", ha recordat Ignacio Silva. "És important tenir en compte que les garanties atorgaran als seus tenidors el dret a participar en una revaloració futura de Deoleo que es posi de manifest, per sobre de determinats llindars, en ocasió de la seva venda, fusió o d'una operació similar. Un reconeixement nou que no compta amb prou feines precedents en operacions similars", ha remarcat.

UN FUTUR INCERT

Malgrat aprovar-se totes aquestes mesures encaminades a sanejar la companyia -el deute sindicat es reduirà dràsticament gràcies a l'ampliació, amb una rebaixa en el cost d'interessos per al grup d'aproximadament el 60%- Silva ha reconegut que el futur de Deoleo està ple de "reptes".

"Hem de ser sincers i realistes, i no obviar els reptes a què seguirem enfrontant. El nostre mercat es veu amenaçat per la creixent penetració de les marques blanques, l'aparició de nous competidors o la comoditització del producte en determinades geografies", ha explicat.

Al mateix temps, també ha reconegut que hi ha "algunes llums". Així, el Consell Oleícola Internacional estima que el consum internacional d'oli d'oliva superarà els tres milions de tones aquest any, un 6,4% més que l'exercici anterior. "Una oportunitat que hem d'aprofitar", ha indicat.

Amb tot, Silva ha assenyalat que el grup s'enfrontarà a tot això amb una major solidesa, i ha recordat el seu pla de negoci a cinc anys, basat en la qualitat, en donar valor a les marques, en l'abast global i en la creació de valor.

Noticias relacionadas

contador