ep dentista 20190425132606
CEDIDA POR GPS - Archivo

La cadena de clíniques dentals Dentix ha sol·licitat el concurs voluntari de creditors després d'haver llançat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per a 3.200 treballadors. D'aquesta manera, el seu objectiu és evitar que proveïdors, empleats o bancs instin la fallida als jutjats.

El president i fundador de Dentix, Ángel Lorenzo Muriel, ha decidit acollir-se a aquesta via per a guanyar temps i així poder negociar un acord amb els creditors, com estableix la llei concursal. Segons una informació publicada pel Confidencial, Dentix deu uns 160 milions a KKR i BBVA i té altres crèdits encreuats amb empreses. També té concedits uns 250 milions d'euros a clients per pagar les seves factures a través de quatre financeres de préstecs al consum.

Cal tenir en compte que si Dentix no ingressa els diners de les seves operacions dentals, l'empresa no pot afrontar per la seva part el seu deute amb KKR i a BBVA, motiu pel qual ha sol·licitat el pre-concurso de creditors.

De fet, KKR ja va intentar al gener apropiar-se de Dentix mitjançant un bescanvi de deute per capital. No obstant això, es va fer enrere en descobrir als seus comptes un desfasament de 40 milions d'euros. El fons de capital de risc propietat de Vitaldent, Advent, també va negociar la compra del negoci espanyol de Dentix, però les converses tampoc no han quallat.

contador