• L'empresa que va fundar Niklas Östberg planeja amb aquesta venda pagar els préstecs i invertir en el creixement de la companyia
niklas stberg
Niklas Östberg, CEO de Delivery HeroDelivery Hero

La valoració de Delivery Hero ha estrenat la seva cotització a la Borsa de Frankfurt amb pujades del 7%, fins als 27,1 euros per acció. La cotització de la companyia alemanya de comandes de menjar a domicili online, anunciada a principis d'aquest mes, va iniciar la jornada amb un preu de 25,50 euros per acció, a la part superior del seu rang de preus.

El preu de les accions va pujar ràpidament fins a arribar als 26,90 euros, una pujada del 5,5%. Aquest preu màxim ha donat a Delivery Hero una capitalització de mercat a prop de 4.500 milions d'euros (aproximadament 5.100 milions de dòlars). La companyia va guanyar al voltant de 465 milions d'euros de la sortida a borsa, segons registra Bloomberg. L'empresa que va fundar Niklas Östberg planeja amb aquesta venda pagar els préstecs i invertir en el creixement de la companyia.

L'Oferta Pública de Venda d'aquest divendres ha estat una gran notícia per a Rocket Internet, que posseeix una participació del 35% en Delivery Hero gràcies a l'acord de FoodPanda. La companyia d'inversió Naspers és un altre gran propietari amb una participació del 10% gràcies a una inversió prèvia a la sortida a borsa.

"LA COMPANYIA NO ÉS RENDIBLE"

Delivery Hero va registrar un creixement dels seus ingressos de 79% l'any fins als 297 milions d'euros el 2016. Va completar 171 milions de comandes de menjar ràpid el 2016, davant els 103 milions de l'any anterior. La companyia alemanya no ha publicat xifres sobre guanys, però el president executiu Niklas Ostberg va indicar en una entrevista a la CNBC al març que "la companyia no era rendible", especialment després d'haver adquirit el negoci rival Foodpanda l'any passat.

Les adquisicions han estat una part clau de l'estratègia de creixement de Delivery Hero. El 2015, va comprar Talabat.com, una empresa de menjar per emportar en línia amb seu a Kuwait, seguit per Yemeksepeti a Turquia. L'adquisició de Foodora va ser l'última en produir-se. Delivery Hero va ser fundada el 2011 per Niklas Östberg, Kolja Hebenstreit, Markus Fuhrmann i Lukasz Gadowski.

EL SEU SERVEI NO HI ÉS A ESPANYA

Delivery Hero no opera a Espanya. Al país, el gran dominador d'aquest sector és Just Eat. No obstant això, el principal inversor de Delivery Hero, Rocket Internet, va intentar aterrar al mercat espanyol amb la compra de La Nevera Roja per 80 milions d'euros el 2015.

Un any després, Just Eat va arribar a un acord amb Rocket Internet per la compra de la Nevera Roja i altres tres empreses del sector a Itàlia, Brasil i Mèxic per 125 milions d'euros. Aquesta operació que demostrava que Rocket no va aconseguir l'impuls de La Nevera Roja que esperava i que era superat en vendes enfront de Just Eat.

Noticias relacionadas

contador