debenhams bucher

Debenhams s'ha disparat aquest dijous un 7% (ha arribat a pujar un 17%) tot i anunciar unes pèrdues històriques de 500 milions de lliures, a més del tancament de 50 dels seus establiments durant un període d'entre 3 i 5 anys.

  • 0,02£
  • 0,00%

Les pèrdues de la companyia contrasten amb els seus guanys de l'anterior exercici, durant el que van obtenir un benefici net de 59 milions de lliures.

La cadena de botigues ha comunicat la clausura de 50 establiments durant els propers anys

El conseller delegat de Debenhams, Sergio Bucher, ha afirmat que el seu grup ha hagut de prendre "dures decisions", ja que la situació financera anava a deteriorar encara més amb el temps. En total, uns 4.000 treballadors es veurien afectats per la clausura d'aquestes botigues.

Debenhams, la cadena de botigues fundada el segle XVIII, fa un temps que està renovant per intentar recuperar les glories del passat. Bucher destaca que hi ha uns 100 establiments que són el "nucli rendible" de la companyia, ja que d'elles en procedeix un 80% dels seus guanys.

Des de Hargreaves Lansdown apunten que "les accions de Debenhams han perdut 4/5 parts del seu valor l'últim any i, malgrat aquesta caiguda, segueix sent un negoci en transició tot i que encara hi ha el risc de noves pèrdues particularment tenint en compte l'entorn fràgil i dinàmic del consumidor".

Noticias relacionadas

contador