ep archivo   edificio de la sede de banco santander en la ciudad financiera del santander
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

Banco Santander fa un pas més a Espanya en la reducció dels seus impactes mediambientals i facilitarà als seus clients el reciclatge de les targetes de dèbit i crèdit caducades als caixers automàtics de l'entitat. Aquestes targetes passaran directament a un procés de reciclatge en què es reutilitzaran per a la fabricació de diferents elements de mobiliari urbà.

  • 4,85€
  • 2,16%

Un cop finalitzat el procés, Santander donarà el mobiliari a diferents institucions públiques; la primera, l'Ajuntament de València.

Per realitzar aquest projecte, l'entitat ha confiat en G+D, grup de tecnologia de seguretat a l'àmbit dels mitjans de pagament, amb qui comparteix la prioritat de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

El procés serà senzill; el client dipositarà la targeta caducada al caixer automàtic i uns dies després rebrà un missatge que li confirmarà que la targeta ha estat reciclada. G+D es responsabilitzarà del procés complet de la gestió de les targetes caducades convertint-les en matèria primera per fabricar, juntament amb xarxes marines recuperades del fons del mar, mobiliari urbà com a bancs o papereres, donant una segona vida a aquestes targetes i contribuint així a economia circular.

Aquest projecte, que l'entitat també desenvolupa a Portugal des del 2021, suposa un exemple clar d'economia circular i del compromís de l'entitat per ser cada dia un banc més responsable, reduir l'impacte en el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic.

Noticias relacionadas

contador