ep logotipo de acciona en la entrada de su sede en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Acciona ha aconseguit la seva primera qualificació creditícia, que a més és d''investment grade' i que li ha atorgat l'agència DBRS amb una nota de 'BBB', segons va informar la companyia.

  • 123,30€
  • -0,16%

El grup que presideix José Manuel Entrecanales aconsegueix així el 'ràting' que estava intentant aconseguir, després d'assolir al 2019 l'objectiu de reducció de l'endeutament que s'havia marcat, i reforçar la seva aposta d'inversió en energies renovables.

En concret, a la conclusió del passat any, Acciona presentava un endeutament financer net de 5.317 milions d'euros, import equivalent a 3,92 vegades l'Ebitda, per sota de l'objectiu de menys de quatre vegades l'Ebitda fixat pel grup.

Així mateix, a la fi del passat mes de febrer, i abans per tant que esclatés la crisi, el grup va anunciar una inversió de 4.000 milions d'euros en el desenvolupament d'instal·lacions de generació d'energies renovables durant els pròxims quatre anys.

La companyia busca així sumar dotacions per una potència total de 5 gigavats (GW) a la cartera de 10.117 megavats (MW) que ja té instal·lada i en operació, un 56% a Espanya i un 44% més a l'exterior, i que ja el converteix en un dels principals actors mundials del sector.

Amb la consecució del 'ràting', Acciona se suma a ACS i Ferrovial, les altres dues grans constructores cotitzades que compten amb qualificacions creditícies.

No obstant això, en el cas d'Acciona, va detallar que ja comptava amb una qualificació creditícia "privada i confidencial" de DBRS des de 2018, que va obtenir per "donar suport a necessitats operatives a Amèrica del Nord".

OBRIR-SE A NOVES VIES DE FINANÇAMENT

No obstant això, el grup ha optat ara, davant l'actual crisi sanitària, fer pública la seva qualificació creditícia per "facilitar un accés òptim als mercats de finançament", i obrir-se a més de noves vies per aconseguir aquest finançament "fins ara no utilitzades".

En concret, Acciona va detallar que el 'ràting' públic li permetrà complir amb els criteris d'elegibilitat de programes del Banc Central Europeu (BCE), com són el Programa de Compres d'Emergència per a Pandèmies (PEPP) o el ja existent Programa de Compra d'Actius (APP).

Al seu informe, l'agència DBRS indica que la nota donada a Acciona reflecteix el "risc relativament baix" que presenta la seva cartera d'actius regulats de generació renovable a Espanya i els contractes a llarg termini dels seus actius internacionals d'electricitat renovable.

Així mateix, evidència el "moderat perfil de risc" de les seves concessions d'aigua i altres serveis de la divisió d'infraestructures, "les seves sòlides mètriques creditícies i la seva forta liquiditat", segons detalla el grup.

"Les qualificacions d'Acciona també mostren la seva forta diversificació geogràfica, les seves capacitats tècniques, la seva experiència en les seves principals línies de negoci i el bon progrés dels seus programes de desapalancament", segons detalla la companyia.

Noticias relacionadas

contador