ep instalaciones eolicas de acciona en australia
DAVID B SIMMONDS / DAVID SIMMONDS (ACCIONA

Acciona construirà un parc eòlic de 1.026 megavats (MW) de potència a Queensland, Austràlia, una instal·lació que serà la més gran del grup i una de les més grans del món, i que suposarà una inversió de 1.960 milions de dòlars australians (uns 1.000 milions d'euros), segons va informar la companyia.

  • 109,20€
  • 4,10%

Aquest 'macroprojecte' del grup que presideix José Manuel Entrecanales s'emmarca en la seva aposta reforçada pel sector de l'energia renovable, i potenciarà la presència de la companyia a Austràlia.

Acciona va anunciar al començament de mes, abans per tant que esclatés la crisi sanitària, un pla d'inversió en energies renovables de 4.000 milions d'euros durant per als pròxims cinc anys, amb l'edificació d'instal·lacions que produeixin un total de 5 gigawatts (GW) que sumarà a la cartera de 10.117 megawatts (MW) que ja té instal·lada i operativa, el 44% a l'exterior.

De moment, en virtut del projecte que ara arrenca a Austràlia, el denominat complex 'MacIntyre', Acciona construirà instal·lacions eòliques per produir fins a 926 MW per a la seva cartera i 100 MW més per a CleanCo, firma de renovables local. A més, aquesta companyia s'ha compromès a comprar la producció anual de 400 MW que generarà Acciona durant deu anys a través d'un contracte d'adquisició d'energia.

PROJECTE OBERT A SOCIS

En paral·lel, el grup ultima acords addicionals de subministrament amb altres clients privats i la possible incorporació al projecte d'altres socis inversors per a la construcció dels 926 MW que edificarà en propietat. En un comunicat, Acciona va detallar que la construcció del 'macroparc' començarà a mitjan 2021, concentrant la major part de les inversions al 2022 i 2023, amb la finalitat que estigui completament operatiu en l'horitzó de 2024.

La companyia preveu que el complex es vagi posant en operació de manera gradual, per blocs, de manera que s'asseguri la connexió a la xarxa amb "plenes garanties tècniques per al sistema elèctric estatal", al mateix temps que "optimitza el retorn de la inversió".

Segons les seves dades, el projecte inclou el desplegament de 64 quilòmetres de línies elèctriques per connectar el complex eòlic a la xarxa i muntarà 180 turbines fabricades per la seva participada Nordex. El complex eòlic, una vegada que estigui en marxa, generarà electricitat neta per proveir al voltant de 700.000 llars i evitarà l'emissió de prop de tres milions de tones de CO₂.

Així mateix, assegura que contribuirà als compromisos de descarbonització de l'estat australià de Queensland i a la seva estratègia de mitigació del canvi climàtic i, a més, durant la seva construcció generarà fins a 400 llocs de treball i una inversió local d'uns 500 milions de dòlars australians (uns 265 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador