• "En algun moment o en un altre, el Govern haurà de voler" tancar les plantes de carbó
ep presidenteiberdrola ignacio galan en davos
IBERDROLA

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha aprofitat la seva intervenció al Fòrum econòmic mundial que se celebra des d'aquest dimarts a Davos (Suïssa) per llançar un missatge al ministre d'Energia, Álvaro Nadal. Segons ha dit, el Govern ha de fer una política energètica "de veritat" i no "política amb l'energia".

  • 12,36€
  • 1,31%
El president d'Iberdrola defensa a Davos la necessitat d'impulsar la descarbonització de l'economia mundial

Galán ha participat en el panell 'Strategic Outlook: Energy Systems', durant el qual ha fet especial esment a la situació energètica d'Espanya i durant el qual ha opinat sobre el que, al seu entendre, ha de ser el futur. Sota el seu punt de vista, el que s'ha de fer és més política energètica i "no fer política amb l'energia". I és que ha insistit que durant els anys des que ell és al sector ha vist passar diferents polítics que han comès "els mateixos errors", que al final "els paguen els consumidors i els accionistes", informa Europa Press.

"Ens queden dues plantes de carbó a Espanya, però el Govern no ens deixa tancar-les", ha explicat el president d'Iberdrola en el marc de la seva intervenció, un clar dard a Nadal, a al qual ja ha criticat en altres ocasions per aquest assumpte. Fins i tot, ha dit que "en algun moment o en un altre, el Govern haurà de voler" tancar les plantes de carbó, informa Expansión.

El directiu, que ha defensat així la necessitat d'impulsar la descarbonització de l'economia mundial per complir amb els compromisos assumits a l'Acord de París, ha dit sobre la transició energètica que els canvis profunds no són un problema, "sinó una oportunitat".

DESCARBONITZACIÓ I RENDIBILITAT, COMPATIBLES

Així, ha afirmat que la descarbonització i la rendibilitat són totalment compatibles i ha posat com a exemple la mateixa Iberdrola que, després d'haver invertit 100.000 milions de dòlars (uns 81.623.000 d'euros) en renovables, xarxes i tecnologia hidroelèctrica de bombament, ha multiplicat per cinc la seva base d'actius i triplicat els seus resultats i dividends. "Hem passat d'ocupar el lloc número 20 per capitalització borsària entre les companyies de serveis públics a situar-nos entre les quatre primeres del món", ha remarcat.

Galán també ha explicat que per donar resposta a una demanda creixent amb un model energètic descarbonitzat és imprescindible desenvolupar més generació renovable, major capacitat d'emmagatzematge, més xarxes intel·ligents i més vehicles elèctrics. En aquest sentit, ha assegurat que la tecnologia necessària ja està disponible i que els seus costos s'estan reduint ràpidament. Tal com ha afirmat, la inversió requerida pel sector elèctric durant els propers 25 anys és de 19 bilions de dòlars (uns 15,5 bilions d'euros).

I després d'això, ha posat èmfasi en la necessitat que siguin tots els actors els que s'impliquin en la lluita contra el canvi climàtic. Galán considera necessari per avançar cap a un model econòmic descarbonitzat que s'implementin marcs legals estables i predictibles, que han d'anar acompanyats d'una reforma de la fiscalitat ambiental sota el principi de "qui contamina, paga", així com de l'eliminació dels costos no energètics inclosos a la tarifa elèctrica. En aquest sentit, ha assenyalat que

Noticias relacionadas

contador