ep fabrica de danone en madrid
EUROPA PRESS - Archivo
59,30€
  • -0,46€
  • -0,77%

La companyia francesa d'alimentació Danone durà a terme una reducció de plantilla que afectarà entre 1.500 i 2.000 treballadors, un 2% del total, a més de l'eliminació d'un de cada quatre llocs a la seva seu mundial i la relocalització de les seus globals d'alguns negocis al voltant de la seva seu principal a París, amb la intenció d'estalviar fins a uns 1.000 milions d'euros anuals.

La companyia francesa ha informat d'un pla per donar un major suport al comerç local, davant els canvis en els hàbits de consum com a conseqüència de la crisi de la COVID-19, anomenat 'Local First', en què les unitats locals de la multinacional recuperaran autonomia i no dependran d'una organització global específica, sinó que passaran a estar concretades en una sola unitat comercial local.

Amb l'ajust d'organització, Danone té previst un estalvi de costos de 1.000 milions d'euros per a 2023, incloent-hi 300 milions d'euros per la reducció en el cost de compra de productes i 700 milions d'euros en costos generals i administratius, representant un ajust del 20% en els costos generals de la multinacional francesa. D'aquesta manera, la companyia calcula que, per la incorporació d'aquestes mesures, incorrerà en costos extraordinaris d'uns 1.400 milions d'euros entre 2021 i 2023.

Emmanuel Faber, president i conseller delegat de Danone, va afirmar que "aquesta simplificació i evolució en el paper de les nostres funcions comuns es traduirà en la reducció d'entre 1.500 a 2.000 llocs als seus locals i globals, incloent-hi fins a un 25% dels llocs de treball actuals a la nostra seu global".

En un altre punt, Danone ha publicat les seves previsions per al conjunt de l'exercici 2020, en què esperen arribar a un marge operatiu recurrent del 14% i un flux de caixa lliure de 1.800 milions d'euros tot i les dures condicions de mercat, més complicades durant el quart trimestre arran de la segona onada de contagis i les restriccions aplicades a Europa.

L'alt càrrec de la companyia ha explicat que el creixement "és una condició sine qua non del nostre èxit". "Però en aquestes circumstàncies noves, vull insistir en la màxima importància de la rendibilitat del nostre model, ja que aquest any ha demostrat que la competitivitat del nostre negoci, de les nostres marques es pot veure desestabilitzada per factors externs brutals", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador