emmanuel-faber-danone
59,30€
  • -0,46€
  • -0,77%

Danone s'ha desplomat un 8,42% després de revisar a la baixa la seva previsió de creixement de la facturació en el conjunt de l'exercici en termes comparables. Amb tot, la gala ha facturat un 2,4% més durant els nou primers mesos de 2019, fins als 19.031.000 d'euros.

En dades comparables, que exclouen la volatilitat del tipus de canvi i de les variacions en el perímetre comptable de la companyia, les vendes de Danone entre gener i setembre van augmentar un 2,1%. Per la seva banda, els volums de venda van disminuir un 1,6%.

La facturació de la companyia francesa a Europa i Amèrica del Nord va augmentar un 0,7% anual, fins a 10.303 milions d'euros, mentre que els seus ingressos en la resta del món van créixer un 4,6%, fins als 8.728 milions.

En negoci d'aigües de Danone va facturar 3.603 milions d'euros, un 2,1% més, i la divisió de lactis va millorar un 4,8% les seves vendes, fins a 9.818 milions, mentre que l'àrea de nutrició va elevar un 4,8% les seves ingressos, fins als 5.611 milions.

Durant el tercer trimestre, la facturació de la companyia francesa es va situar als 6.418 milions d'euros, un 3,7% per sobre de la xifra comptabilitzada durant el mateix període del 2018.

"El nostre negoci continua demostrant la seva resistència en oferir una acceleració en el creixement dels ingressos durant el tercer trimestre", va declarar el president i conseller delegat de Danone, Emmanuel Faber, que va assenyalar que l'empresa és "conscient de les creixents incerteses geopolítiques i la debilitat en alguns mercats".

Danone ha indicat que "es manté alerta" davant l'evolució d'aquestes incerteses, i ha advertit que s'espera una major inflació de costos, amb una inflació d'entre el 6% i el 9% en matèries primeres i embalatges, incloent-hi una alça d'un dígit alt en els preus de la llet.

De cara al conjunt de l'exercici 2019, la companyia espera un increment de les seves vendes comparables d'entre el 2,5% i el 3%, quan anteriorment anticipava un creixement del voltant del 3%, mentre que segueix confiant que el seu marge operatiu recurrent serà superior al 15%.

Noticias relacionadas

contador